eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a módosított kerettantervekről tartott sajtótájékoztatón a minisztérium tükörtermében 2020. február 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kásler Miklós: nemzeti egység alakult a járvány elleni küzdelemben

Magyarország helytállt a koronavírus-járvány jelentette próbatételben, a kormány által időben meghozott komplex intézkedésekre a lakosság jól reagált - mondta az emberi erőforrások minisztere

Kásler Miklós úgy fogalmazott, nemzeti egység alakult a járvány elleni küzdelemben, jól vizsgázott az egészségügy, a közegészségügy, az oktatás, jól vizsgáztak a tudomány képviselői.

A miniszter szerint az emberek fegyelmezettségének és a kormányzat időben meghozott döntéseinek köszönhetően sikerült elkerülni a Nyugat-Európában tapasztalt tömeges megbetegedéseket és az ellátórendszer összeomlását.

Közölte: ha a járvánnyal összefüggő intézkedések meghozatalával késtek volna, Magyarországon is exponenciálisan nőtt volna a fertőzésszám. A halálozási adatok azonban kedvezően alakultak - tette hozzá.

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy a járványügyi helyzet nagyon kedvező, de a járványügyi készültséget fent kell tartani.

Azt is hangsúlyozta, mivel még nincs oltóanyag és gyógyszer a kórokozó ellen, így a szabályokat továbbra be kell tartani.

  • Mossunk gyakran kezet,
  • fertőtlenítsünk alaposan,
  • kerüljük a zsúfoltságot,
  • viseljünk maszkot a boltokban, tömegközlekedési eszközökön, kórházi és idősotthoni látogatáson.

Müller Cecília azt kéri, hogy az egészségügyi szolgáltatásokra továbbra is telefonon jelentkezzenek be a betegek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×