eur:
393.09
usd:
367.14
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Segíteni lehet a járvány miatt felhalmozott, de fel nem használt élelmiszerekkel

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz.

A szervezők június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat. Felhívják a figyelmet, hogy csak bontatlan, azaz eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós, minőségmegőrzési idővel rendelkező, hűtést nem igénylő élelmiszerek adhatók le, például tészta, liszt.

Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról, valamint az átvételi pontokról a https://portal.nebih.gov.hu/adomanyozas oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Jelezték, hogy az akcióban azok is részt vehetnek, akiknél nincs felhalmozott élelmiszer, de kifejezetten e célból vásárolt tartós élelmiszerekkel mégis szeretnék támogatni a kezdeményezést.

Az összegyűlt élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják majd el a rászorulóknak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×