INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

orbán viktor

veronai buszbaleset

koronavírus

a nap legfontosabb hírei

Orbán Viktor: a munkahelyteremtést kell szolgálnia a költségvetésnek - a nap hírei

Infostart

A munkahelyteremtést kell szolgálnia az idei és a jövő évi költségvetésnek - jelentette ki a miniszterelnök. Sikeresnek nevezte a koronavírus-járvány kezelését az országos tisztifőorvos. Kifizeti a veronai busztragédia ügyében megítélt kártérítést a biztosító. A nap legfontosabb hírei május 11-én.

A munkahelyteremtést kell szolgálnia az idei és a jövő évi költségvetésnek - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a Pénzügyminisztérium és háttérintézményeinek vezetőivel egyeztetett a költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról. Legfontosabb eszközök közé sorolta az állami munkahelyteremtést, a beruházások támogatását és az állami fejlesztési programokat, a bértámogatást és az adócsökkentést.

Valódi válságkezelést követel a Demokratikus Koalíció, mert szerinte nem megfelelő a kormány munkahelyvédelmi programja. Az ellenzéki párt szerint a kormány miatt akár 300 ezer ember is elveszíthette a munkáját. Az LMP alapvető változásokat sürget a kormány gazdaságpolitikájában, a párt szerint a kabinet két hónapot késett a munkahelyek védelmével, de most sem költ eleget arra.

Sikeresnek nevezte a koronavírus-járvány kezelését az országos tisztifőorvos.Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: 421-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Magyarországon. Az azonosított fertőzöttek száma 3284-re nőtt, 958-an meggyógyultak. Az Operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy szerdai ülésén ismét tárgyal a budapesti és Pest megyei kijárási korlátozásokról a kormány.

Karácsony Gergely főpolgármester az országos tisztifőorvosnak küldött levélben vár indoklást a koronavírusos betegek Budapestre szállítása ügyében. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a koronavírusos betegek közül az újonnan diagnosztizált súlyos állapotú, de szállítható betegeket hozzák vidékről a budapesti egészségügyi intézményekbe. A nem koronavírusos betegek továbbra is a területileg illetékes helyre kerülnek.

Az emberi erőforrások minisztere nem tud olyan betegről, aki azért halt meg, mert hazaküldték a kórházból a koronavírus-járvány miatt. Kásler Miklós az Országgyűlésben beszélt erről, ahol ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire válaszolt.

Az ápolók szívvel-lélekkel dolgoznak, hivatásukért hálával és köszönettel tartozunk - hangsúlyozta az ápolók nemzetközi napja alkalmából az államfő felesége. Herczegh Anita a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben tartott alkalomból beszélt erről.

Már lehet jelentkezni az innovációs tárca által meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra. A felnőttképzésre május 22-ig jelentkezhet az, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel és interneteléréssel.

Augusztusban átadják az új komáromi hidat és az év végére két ponton is összekötik Magyarország és Szlovákia villamosenergia-hálózatát - erősítette meg a külgazdasági és külügyminiszter.Szijjártó Péter Richard Sulik szlovák miniszterelnök-helyettessel tartott sajtótájékoztatón hozzátette: a két ország között annyi összeköttetés lesz a következő években, amire korábban nem volt példa.

Kifizeti a veronai busztragédia ügyében megítélt kártérítést a biztosító.A busz felelősségbiztosítását kezelő Groupama összesen 1 milliárd 890 millió forintot utalt a károsultaknak, miután megszületett a megállapodás a teljes kártérítési fedezet felosztásáról. Az még azóta sem derült ki, hogy ki a felelős a balesetért.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018