eur:
394.24
usd:
370.07
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Vizsgálatra érkező nővel beszélget egy védőmaszkot viselő nővér Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórház előtt 2020. március 20-án. A koronavírus-járvány miatt az intézmény előtt szűrősátrakat állítottak fel és bevezették az egykapus beléptetést.
Nyitókép: MTI/Varga György

Újabb módon lehet segíteni a magyar orvosoknak, ápolóknak

Pihentesd a dokit! néven indult jótékonysági kezdeményezés, egyre többen ajánlják fel ingyen üresen álló ingatlanjaikat az egészségügyi dolgozók számára a veszélyhelyzet idejére. Egyelőre Budapest a központ, de szeretnének vidékre is terjeszkedni - írta a Magyar Hírlap kedden.

A kezdeményezés célja, hogy azok az orvosok, ápolók, akik nem tudnak, nem akarnak hazamenni idős szüleikhez, gyerekeikhez, mert esetleg koronavírusos betegekkel foglalkoznak, egy, a munkahelyükhöz közeli lakásban pihenni tudjanak.

Az ötletgazda a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy bár csak pár napja indultak el, máris folyamatos a jelentkezés, és csaknem húsz dolgozónak már találtak is lakást. Jelenleg e-mailben (pihentesdadokit@gmail.com) várják a felajánlásokat, amit feltesznek a Facebook-csoportba, ott lehet rá jelentkezni. Egy rövid ellenőrzés után összekötik a tulajdonost a jelentkezővel, akik egy ingyenhasználati szerződést kötnek - ismertette Berke Mónika.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×