eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
A Szimpla romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Komoly szigorítás jöhet a bulinegyedben - itt vannak a részletek

A VII. kerületben a döntés-előkészítő munkacsoport tagjai elfogadták a javaslatcsomagot, amellyel rendeznék az állapotokat a bulinegyedben.

Éjfélkor kell bezárniuk a vendéglátóhelyeknek, és ez alól csak azok kaphatnak felmentést, amelyek teljesítik a szigorú feltételeket – mondta a Népszavának Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester, a munkacsoport vezetője.

  • A szórakozóhelyek este tíz és reggel nyolc óra között nem végezhetnek göngyölegmozgatást, áruszállítást,
  • éjfél után pedig – ha nyitva tartanak – mindenki számára elérhetővé kell tenniük mellékhelyiségeiket. A WC-használati lehetőségre a vendégek, turisták figyelmét is fel kell hívni.
  • A közterületi alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében összehangolt ellenőrzéseket vezetnek be, a szórakozóhelyeknek pedig erre vonatkozó intézkedési tervet is ki kell dolgozniuk.
  • Kötelező lesz egy alkalmazottnak megakadályoznia, hogy a vendégek az utcán igyák meg az alkoholt.
  • A kisebb zajterhelésért egy csúcslimiternek nevezett zajmérő eszköz felszerelését is kötelezővé teszik.
  • A vendéglátóhelyeknek egy akusztikai szakértő igazolását is be kell majd mutatniuk.
  • Fokozottabban ügyelnek majd arra is, hogy a teraszokon se hangoskodjanak a vendégek.
  • Forgalomszámláló berendezést is fel kell szerelniük a vendéglátóhelyeknek, és csak annyi vendég tartózkodhat majd egy adott térben, amennyi a katasztrófavédelem előírásainak megfelel.
  • Naponta legalább egyszer – lehetőleg reggel - magasnyomású takarítóeszközzel kell megtisztítaniuk az előttük lévő járdaszakaszt, és a kommunális hulladék elszállításáról is gondoskodniuk kell.
  • A környezetvédelem érdekében éjfél után megtiltják a műanyagpoharak használatát.

Az előírásoknak megfelelő vendéglátóhelyek egy évre kaphatnak engedélyt az éjfél utáni nyitva tartásra, tehát ezt rendre meg kell újítaniuk.

A szankcióknál a fokozatosság elvét veszik figyelembe: ha valamelyik szórakozóhely megsérti a kritériumrendszer előírásait, először figyelmeztetik, másodszor pénzbüntetést kap, majd hétvégi időszakra, minimum három napra azonnali bezárásra kötelezik, legvégső esetben pedig visszavonják az éjfél utáni nyitva tartásra jogosító engedélyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×