INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

vasúti baleset

kecskemét

vasúti átjáró

Helyszínelők egy kecskeméti vasúti átjáróban, ahol kettészakadt egy személygépkocsi, amikor összeütközött egy vonattal 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette.

Megszólalt a kecskeméti tragédiában elhunyt gyermekek anyja

Infostart

Azt mondta, az autót vezető nő, a gyermekek nagymamája legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát.

Mint arról az Infostart is beszámolt, egy vonat és egy autó ütközött Kecskemétnél vasárnap reggel 9 óra körül. Az első információk szerint az autós a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre Kecskemét és Katonatelep között, ahol a Budapestről Szegedre tartó Intercity valósággal megsemmisítette, kettészakította az autót.

A személykocsiban hárman utaztak, egy 62 éves nő és az unokái, egy 8 és egy 11 éves kislány, a gyerekek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal életüket vesztették, az autót vezető nő súlyos sérülésekkel került kórházba, állapotáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A Blikknek nyilatkozott a tragédiában elhunyt gyermekek anyja, mint mondta, volt férje a hétvégén elvihette a gyerekeket. A jelenlegi élettársa látta a baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzése volt. Hívta a volt férjét, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallotta a szirénákat.

"Rögtön tudtam, hogy nagy a baj"

– idézte fel a lapnak a nő, aki nem érti, miért nem ment a lányokkal az apjuk, miért hagyta, hogy a nagymama vezessen.

"A volt férjem anyja legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát"

- tette hozzá.

A lap felidézi, hogy a MÁV összesítette a tavalyi vasúti átjárókban történt baleseteket. Az adatok szerint ezekből 2019-ben kevesebb volt, mint azt megelőzően, de többen haltak meg. Általános, hogy a gyalogosok, autósok azt hiszik, hogy még átérnek a vonat előtt, telefonálnak vezetés közben vagy figyelmen kívül hagyják a tilos jelzést. Tavaly decemberig 69 baleset történt a vasúti átjárókban, ebből 21 végződött halállal. 2018-ban 82 baleset volt, ezekben 18 ember halt meg.

Nyitókép: MTI/Donka Ferenc
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018