eur:
394.97
usd:
363.61
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Utasok a Westerdam brit-amerikai óceánjárón, amely a kambodzsai Szihanukvill kikötőjében horgonyoz, miután a kambodzsai hatóságok befogadták 2020. február 13-án. A tüdőgyulladást okozó új koronavírustól tartva előzőleg öt országban utasították vissza a luxushajó kikötési kérelmét, amelynek fedélzetén 1455 utas és 802 fős személyzet tartózkodik.
Nyitókép: MTI/EPA/Mak Remissa

Karanténban vizsgálják az óceánjáróról hazatért magyarokat

Karanténba kerül az óceánjáró hajóról hazatért két magyar állampolgár - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A két magyar február 1-14. között tartózkodott az MS Westerdam hajón. Az óceánjáró a múlt héten kötött ki Kambodzsában, miután több ország is elutasította a fogadását a koronavírus-fertőzéstől tartva - írták.

Mivel a hajó egyik utasánál, egy 83 éves amerikai állampolgárnál időközben koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, a fertőzés terjedési módjából adódóan nem zárható ki, hogy a magyarok is a betegség lappangási szakában vannak - olvasható a közleményben.

A magyar pár szombaton érkezett haza repülővel Budapestre. "A magyar lakosság lehető legmagasabb szintű járványügyi biztonsága érdekében" karanténba kell őket helyezni - közölte a népegészségügyi központ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×