eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédet mond a Görögkatolikus Ifjúsági Centrum és Kollégium avató- és felszentelő ünnepségén Edelényben 2018. július 13-án.
Nyitókép: Vajda János

Novák Katalin: a mai szavazás súlyos érv lesz

Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz az Európai Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk - mondta az atv.hu-nak Novák Katalin.

Megszavazta az Európai Parlament, hogy folytatódjon a jogállamisági eljárás Magyarország és Lengyelország ellen. A strasbourgi képviselők kétharmada döntött így, köztük au Európai Néppárt tagjai is. A képviselők szerint az Európai Tanácsban rendezett meghallgatások nem rendszeresek és nem strukturáltak. A Parlament ezért felkéri a Tanácsot, hogy az uniós jogszabályok tiszteletben tartásának garantálása érdekében adjon többek között határidőket is magába foglaló, konkrét ajánlásokat az érintett országoknak.

“Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy

számukra a szövetségünk mit sem ér,

fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság” - mondta az atv.hu-nak Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

Az államtitkár megköszönte azoknak a szövetségeseiknek a támogatást, akik “bátran kiálltak a jog és az igazságosság mellett”. Kiemelte François-Xavier Bellamyt, a francia republikánusok frakcióvezetőjét, és Antonio Tajanit, az EPP egyik alelnökét.

“Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×