eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: police.hu

Határátlépési korlátozások Szlovákia felé

A Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete közúti forgalmat korlátozó demonstrációt tart 2020. január 12-én 22 órától határozatlan ideig. Hatalmas torlódás alakult ki.

Sztrájkolnak

  • a Győr-Moson-Sopron megyében lévő Rajka-Dunacsún és Vámosszabadi-Medve, valamint
  • a Nógrád megyében lévő somoskőújfalui, parassapusztai, valamint balassagyarmati határátlépési pontok közelében - közölte a rendőrség.

Ahogy arról az InfoRádió tudósítója korábban beszámolt, a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesületében, az UNAS-ban tömörülő fuvarozók továbbra is ragaszkodnak eredeti követelésükhöz: azt akarják, hogy az útadót csökkentsék a felére, illetve hogy függesszék fel az útdíj beszedését, amíg nem jelölik ki az útdíjfizetési rendszer új üzemeltetőjét. A pénzügyminisztérium szerint a sztrájk nem más, mint a választások előtti politikai nyomásgyakorlás, ennek ellenére hajlandó némi engedményre.

A demonstrációk miatt a 15-ös főúton illetve az M15-ös autópályán Rajkánál valamint a 14-es főút Vámosszabadi határátlépőnél, még szüneteltetik a 3,5 tonnánál nehezebb teherforgalom átléptetését, a szlovák fuvarozók sztrájkja miatt. Nógrád megyében, Parassapuszta, Balassagyarmat valamint Somoskőújfalu átkelőnél a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását akadályozzák.

A személygépkocsik és élőállat-szállító tehergépjárművek forgalmát váltakozó irányban lehetővé teszik.

A rendőrség arra kérte a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek vezetőit, hogy a Szlovák Köztársaság területére történő eljutásuk során a Győr-Moson-Sopron megyei határátlépési pontokat kerüljék el, helyettük vegyék igénybe a Komárom-Esztergom megyei (kizárólag a 20 tonnát nem meghaladó járművek), valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei határátkelőhelyek valamelyikét.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×