INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

országgyűlés

karácsony gergely

bmw

a nap legfontosabb hírei

Döntöttek a 2020-as adóváltozásokról - a nap hírei

Infostart

Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot. A Lánchíd és a 3-as metró felújításához, valamint az állatkerti beruházáshoz szükséges pénzről is tárgyalna a főpolgármester a kormánnyal. Tavasszal kezdődik a BMW gyárának építése Debrecenben. A nap legfontosabb hírei december 3-án.

Bővül az online számlázásra kötelezettek köre, miután az Országgyűlés megszavazta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében jövőre már a 100 forintnál kisebb áfa-tartalmú számlák adatait is el kell küldeni az adóhivatalnak. Az Országgyűlés szintén elfogadta, hogy februártól 90 százalékos illeték sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok adásvételét, az új szabályozás értelmében az illeték alapját az átminősített területek eladásakor a szerzéskori és az eladási ár különbözete jelenti.

Magyarországnak az elmúlt 9 évben sikerült megőriznie nyitottságát, de a sebezhetőségét sikerült minimalizálnia - jelentette ki a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. György László az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy Magyarország versenyelőnyét a térségben az jelenti, hogy gyorsabban tud reagálni a világ változásaira, rugalmas rendszereket alakít ki.

A Lánchíd és a 3-as metró felújításához, valamint az állatkerti beruházás befejezéséhez hiányzó összegekről is tárgyalna a főpolgármester a kormány képviselőivel a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában. Kerácsony Gergely az InfoRádiónak elmondta: a 3-as metró felújításához 10 milliárd forint hiányzik, és az állatkerti beruházás befejezéséhez sincs elég pénz.

Tavasszal kezdődik a BMW gyárának építése Debrecenben.Az autógyártó azt is közölte, hogy a csoport debreceni karrierfejlesztő csapata a következő hetekben toborzási kampányt indít, amelyet jövőre Hajdú-Bihar megye egész területére kiterjesztenek.

Minden területen javultak Magyarország oktatási eredményei a legújabb PISA mérésben. A magyar diákok teljesítménye szövegértésben, matematikában és természettudományban megközelíti a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD átlagát.

A tartósan kórházban ápolt gyermekek oktatására vonatkozó szabályok felülvizsgálatát kezdeményezi az alapvető jogok biztosa. Az ombudsmani vizsgálat azt állapította meg, hogy egy hosszú kórházi ellátásra szoruló gyerek nagyon kevés helyen tud hozzájutni a szükséges oktatáshoz.

Agócs Jánost választotta elnökévé az Országos Roma Önkormányzat képviselő-testülete. A Fiatal Romák Országos Szövetségének képviselője azt mondta: célja, hogy a szervezet közfeladatait maradéktalanul elvégezze.

Az E.ON után a Nemzeti Közművek is kikapcsolási moratóriumot jelentett be december 13-tól. Az intézkedés az NKM lakossági áram- és földgázügyfeleire vonatkozik.

Lehetséges fenyegetésként értékelték Kínát, mint feltörekvő katonai hatalmat a NATO-tagállamok.A tagországok vezetői emellett lehetséges problémának nevezték meg az 5G-s hálózatok kiépítését és fejlesztését, főleg a kínai tulajdonú Huawei távközlési vállalat miatt. Oroszországgal kapcsolatban a zárónyilatkozat-tervezet fenntartja azt a korábbi álláspontot, hogy Moszkva agresszív cselekményeivel fenyegetést jelent az euróatlanti biztonságra.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018