eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Döntöttek a 2020-as adóváltozásokról - a nap hírei

Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot. A Lánchíd és a 3-as metró felújításához, valamint az állatkerti beruházáshoz szükséges pénzről is tárgyalna a főpolgármester a kormánnyal. Tavasszal kezdődik a BMW gyárának építése Debrecenben. A nap legfontosabb hírei december 3-án.

Bővül az online számlázásra kötelezettek köre, miután az Országgyűlés megszavazta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében jövőre már a 100 forintnál kisebb áfa-tartalmú számlák adatait is el kell küldeni az adóhivatalnak. Az Országgyűlés szintén elfogadta, hogy februártól 90 százalékos illeték sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok adásvételét, az új szabályozás értelmében az illeték alapját az átminősített területek eladásakor a szerzéskori és az eladási ár különbözete jelenti.

Magyarországnak az elmúlt 9 évben sikerült megőriznie nyitottságát, de a sebezhetőségét sikerült minimalizálnia - jelentette ki a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. György László az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy Magyarország versenyelőnyét a térségben az jelenti, hogy gyorsabban tud reagálni a világ változásaira, rugalmas rendszereket alakít ki.

A Lánchíd és a 3-as metró felújításához, valamint az állatkerti beruházás befejezéséhez hiányzó összegekről is tárgyalna a főpolgármester a kormány képviselőivel a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában. Kerácsony Gergely az InfoRádiónak elmondta: a 3-as metró felújításához 10 milliárd forint hiányzik, és az állatkerti beruházás befejezéséhez sincs elég pénz.

Tavasszal kezdődik a BMW gyárának építése Debrecenben.Az autógyártó azt is közölte, hogy a csoport debreceni karrierfejlesztő csapata a következő hetekben toborzási kampányt indít, amelyet jövőre Hajdú-Bihar megye egész területére kiterjesztenek.

Minden területen javultak Magyarország oktatási eredményei a legújabb PISA mérésben. A magyar diákok teljesítménye szövegértésben, matematikában és természettudományban megközelíti a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD átlagát.

A tartósan kórházban ápolt gyermekek oktatására vonatkozó szabályok felülvizsgálatát kezdeményezi az alapvető jogok biztosa. Az ombudsmani vizsgálat azt állapította meg, hogy egy hosszú kórházi ellátásra szoruló gyerek nagyon kevés helyen tud hozzájutni a szükséges oktatáshoz.

Agócs Jánost választotta elnökévé az Országos Roma Önkormányzat képviselő-testülete. A Fiatal Romák Országos Szövetségének képviselője azt mondta: célja, hogy a szervezet közfeladatait maradéktalanul elvégezze.

Az E.ON után a Nemzeti Közművek is kikapcsolási moratóriumot jelentett be december 13-tól. Az intézkedés az NKM lakossági áram- és földgázügyfeleire vonatkozik.

Lehetséges fenyegetésként értékelték Kínát, mint feltörekvő katonai hatalmat a NATO-tagállamok.A tagországok vezetői emellett lehetséges problémának nevezték meg az 5G-s hálózatok kiépítését és fejlesztését, főleg a kínai tulajdonú Huawei távközlési vállalat miatt. Oroszországgal kapcsolatban a zárónyilatkozat-tervezet fenntartja azt a korábbi álláspontot, hogy Moszkva agresszív cselekményeivel fenyegetést jelent az euróatlanti biztonságra.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×