INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

budapest

bkk

villamos

pályafelújítás

A mintegy 5,3 milliárd forintnyi fővárosi, kormányzati és uniós forrásból felújított Széll Kálmán tér részlete. Buda egyik legforgalmasabb csomópontja európai színvonalú, modern csomópontként, találkozási helyként, magas színvonalú, akadálymentes és zMTöld közösségi térként várja az arra közlekedőket. VA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

Három budapesti villamos közlekedése is megváltozik

Infostart / MTI

Már péntektől él és a tervek szerint tíz napig tart a pályafelújítás.

A munkálatok miatt változik a budapesti Alkotás utcában a 17-es, 59-es és 61-es villamos közlekedési rendje november 15-től november 24-ig - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A pálya felújítását a főváros XII. kerületében az Alkotás utcában a Nagyenyed utcánál végzik.

Azt írják, hogy a munkálatok ideje alatt a 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos pedig két szakaszon, Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyegyed utcáig jár. Az 59-es villamos helyett ugyanebben az időszakban pótlóbusz viszi az utasokat.

A 61-es villamos vonalán a Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca közötti rövid szakaszon gyaloglással, vagy a párhuzamosan közlekedő autóbuszjáratokkal lehet közlekedni. A BKK javasolja továbbá az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát a Móricz Zsigmond körtér és környezete, valamint a Széll Kálmán tér és térsége között.

Az előkészítő és befejező munkálatok miatt a 61-es villamos november 15-én és 24-én este Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig jár, a Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusz közlekedik - tartalmazza a BKK közleménye.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018