eur:
388.69
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Új online játékkal mutatják meg a gyerekeknek, miért rossz az iskolai cikizés

A gyerekek többnyire az iskola falain belül bántják egymást. A Cartoon Network kampányában a Nemzeti Bűnmegelőzési Hatósággal együtt hívja fel a figyelmet a jelenségre. Egy online játék is készült, hogy megértessék, mekkora bajt jelent a bullying.

A rajzfilmcsatorna kommunikációs vezetője, Kiss-Monok Ágnes szerint a bullying az iskolában mindenütt jelen van, kortól és nemtől függetlenül.

A Cartoon Network szakértőként nem vesz részt a kampányban, de idén is készült egy figyelemfelkeltő szpot a nagykövettel, ezúttal Kapás Boglárkával. Ezen kívül egy platformot kínálnak a partnereiknek, akik hatékonyan tudják segíteni az iskolai bántalmazás leküzdését. A figyelemfelkeltő anyagokon, szpotokon, weboldalakon kívül iskolai kampányt is szerveznek.

Stratégiai partnerük a Nemzeti Bűnmegelőzési Hatóság, amely egy online játékot is kifejlesztett a bullying témájában. Ez minden általános iskola 3-4-5-6. osztályába eljut.

"A cél, hogy játékos módon és ne egy tananyagként értessük meg a gyerekekkel, hogy a cikizés és bántás csúnya dolog"

- magyarázta Kiss-Monok Ágnes. A kezdeményezést nagy kampány övezi, a Cartoon Network nagy elérésén kívül közéleti személyiségek is segítenek abban, hogy minél több gyerekhez és iskolába eljuthassanak, a játékban pedig nyeremények is vannak. A tanároknak pedig komplett tananyagot készítettek, erről egyébként nagyon jók a visszajelzéseik.

Segítenek az influenszerek, a youtuberek tevékenykedései, akik a tartalmaikon keresztül is felhívják a figyelmet ezeknek az üzeneteknek a fontosságára és a probléma komolyságára.

A kampányidőszak alatt bullying témában csaknem 30 százalékkal hívják többen a Kékvonal Gyermekkrízis Alapítványt.

Az online játékkal 2019. november 5. és november 24. között lehet nyereményért játszani, ide kell kattintani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A második félidőben a Bayern szerzett vezetést, de ezután felpörgött a Real Madrid, volt érvénytelenített gól, VAR-vizsgálatok, a mérkőzés vége előtt kicsivel már figyelmeztetni kellett a szurkolókat, szinte az egész stadion felállt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×