eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Befejeződött a Március 15. téren található Nagyboldogasszony Főplébánia (Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplom) homlokzatának rekonstrukciója. A 2013 őszére elkészült helyreállítás során restaurálták a homlokzatok kőelemeit, szobrászati alkotásait, fém- és faszerkezeteit. A teljes főhomlokzatot megtisztították, és színezték a vakolt felületeket. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Panorámás kilátópont nyílik Budapest belvárosában

A tervek szerint még idén decemberben megnyílik a kilátópont az Erzsébet híd melletti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomának két tornyában.

A beruházás idén januárban kezdődött el, megújult a templom mindkét tornya, restaurálták a déli toronyban található, román stílusú falmaradványt is, ezenkívül a szakemberek megtisztítják a torony belső falait, valamint biztonságos lépcsőt és korlátot alakítanak ki az emeleti szintek eléréséhez - írja a magyarepitok.hu.

Beépítenek egy liftet is, amellyel könnyen és gyorsan elérhetők lesznek a kilátópontok szintjei. A déli torony földszinti részében a templom boltja, a torony szintjein pedig kiállítás kap majd helyet.

A két tornyot összekötő úton, az emeleti homlokzat mögött egy fémből készült sétányt is kialakítanak, ahol át lehet majd sétálni az északi toronyba. A sétaút során a látogatók gyönyörködhetnek a templom míves tetőszerkezetében.

Az északi toronyban szintén kilátópontot hoznak létre, ahonnan teljes panoráma nyílik a Dunára és a budai oldal felé, de a belváros is megtekinthető lesz madártávlatból. A látogatók a torony lépcsőin juthatnak le a templom földszintjére. A beruházás az év végén fejeződik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×