eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Csabagyöngye szőlő a Balaton Agrár Zrt. területén a Somogy megyei Ordacsehi határában 2019. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Remek hír érkezett a szüretről

A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiváló évjárat lesz az idei - mondta a Világgazdaságnak a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Légli Ottó szerint a szőlő szedése előtti becslések 4,5-4,8 millió mázsa termésről szóltak, ennél legfeljebb 10 százalékkal alacsonyabb lesz a tényleges szőlőtermés.

A 2019-es ugyanakkori kiemelkedő minőségű évjárat - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy kimondottan igaz ez a Balaton, Pannon, Felső-Pannon régiókra, de

az Alföldön sem panaszkodhatnak, Tokajban pedig jó eséllyel kiváló aszús évjárat lehet.

Hátrányosnak tartja viszont, hogy a magyar borok jelentős része a tömegbor kategóriában versenyez az európai piacon, vagyis ott, ahol a legnagyobb a konkurencia és a legkisebb az elérhető profit. Ennek a termékszerkezetnek a következménye, hogy a magyar borok a 0,9 eurós literenkénti árat sem érik el az exportpiacokon, miközben például az osztrákok 3 euró feletti átlagáron értékesítenek külföldre - hívta fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×