eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megemelt végkielégítést javasol a közgyűlés alakuló ülésén elődjének Karácsony Gergely

Budapest új főpolgármestere november 5-én délelőtt 11 órára hívta össze a Fővárosi Közgyűlés alakulóülését a Városháza Dísztermébe.

A fővárosi Önkormányzat honlapján elérhető a Fővárosi Közgyűlés nyilvános üléseinek napirendje.

A napirendi pontok között szerepel a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítása, a főpolgármester illetményére, és egyéb juttatásokra vonatkozó tervezet, valamint javaslat Tarlós István korábbi főpolgármester részére a törvény alapján járó három havi illetménynek megfelelő összegű végkielégítésen felül további végkielégítés kifizetéséről.

A javaslat előterjesztője, Karácsony Gergely hivatkozik a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi törvényre, amely szerint a polgármestert, ha a tisztséget legalább két évig betöltötte és foglalkoztatási jogviszonya az új polgármester megválasztásával szűnt meg, végkielégítésként háromhavi illetményének megfelelő juttatás illeti meg, amelyet a képviselő-testület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészíthet.

Karácsony Gergely az alakulóülésen javaslatot tesz a főpolgármester-helyettesek személyére is.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×