eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megemelt végkielégítést javasol a közgyűlés alakuló ülésén elődjének Karácsony Gergely

Budapest új főpolgármestere november 5-én délelőtt 11 órára hívta össze a Fővárosi Közgyűlés alakulóülését a Városháza Dísztermébe.

A fővárosi Önkormányzat honlapján elérhető a Fővárosi Közgyűlés nyilvános üléseinek napirendje.

A napirendi pontok között szerepel a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítása, a főpolgármester illetményére, és egyéb juttatásokra vonatkozó tervezet, valamint javaslat Tarlós István korábbi főpolgármester részére a törvény alapján járó három havi illetménynek megfelelő összegű végkielégítésen felül további végkielégítés kifizetéséről.

A javaslat előterjesztője, Karácsony Gergely hivatkozik a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi törvényre, amely szerint a polgármestert, ha a tisztséget legalább két évig betöltötte és foglalkoztatási jogviszonya az új polgármester megválasztásával szűnt meg, végkielégítésként háromhavi illetményének megfelelő juttatás illeti meg, amelyet a képviselő-testület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészíthet.

Karácsony Gergely az alakulóülésen javaslatot tesz a főpolgármester-helyettesek személyére is.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×