eur:
395.52
usd:
364.8
bux:
65566.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án. A főpolgármester közölte: a tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák. A program első körében 13 kerület pályázott eredményesen, és így 181 földutat, mintegy 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: ha megkínálnak egy pohár jó borral, nem ütöm ki senki kezéből

Ezt annak kapcsán nyilatkozta a főpolgármesteri átadás-átvételen, hogy utódja, Karácsony Gergely díszpolgári címre fogja felterjeszteni.

Interjút adott az Azonnalinak csütörtökön a távozó főpolgármester. Tarlós István elmondta, örül Karácsony Gergely bejelentésének, miszerint az utód díszpolgári címet adna neki, és Demszky Gábor címét sem ellenzi.

"Ha valakit megkínálnak egy pohár jó borral, és aki mellette ül, azt is megkínálják, akkor nem üti ki azt a kezéből" - így Tarlós.

Régebben amúgy sem voltak rosszban Karácsonnyal, most gratulált is neki, és bevallotta,

jó szívvel vált most életszakaszt.

Kettejük találkozójának tartalmáról nem volt bőbeszédűbb Karácsony Gergelynél, 10-15 perc alatt lezajlott az átadás-átvétel, majd még beszélgettek majdnem egy órát, szinte barátilag.

Megerősítette, Karácsony Gergely meg fogja őt találni változatlan telefonszámán, és legjobb tudása szerint válaszolni is fog neki a felmerülő kérdésekre, de nem hiszi, hogy heti kapcsolatban lesznek majd.

Orbán Viktor vasárnap a választások éjszakáján "nyert egy tanácsadót" a személyében, erre reagálva azt mondta,

budapesti ügyekkel nem foglalkozik, ezt ki is kötötte a miniszterelnöknek.

Hogy mivel igen, azt viszont nem mondta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×