INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

átadás-átvétel

tarlós istván

karácsony gergely

önkormányzati választás

Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester (j2) a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. Hátul Balogh Samu várostervező, Karácsony Gergely munkatársa (b) és György István, a fővárosi kormányhivatal kormánymegbízottja.

Átadás-átvétel: Karácsony Gergely díszpolgárrá tenné Tarlós Istvánt és Demszky Gábort is

Infostart

Rövid sajtótájékoztatót tartott a Tarlós Istvánnal folytatott, közel egyórás eszmecseréjének tartalmáról Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester.

Helyszíni tudósítások szerint Karácsony Gergely kerékpárral, Tarlós István bőrkabátban érkezett az átadás-átvételre a belvárosi Városházára, ahová a nagy esemény lezárásaként sajtótájékoztatót hirdettek meg.

"Mindenkit képviselni fogok, azokat is, akik nem rám szavaztak. A hivatalban semmilyen vérengzésre vagy boszorkányüldözésre nem kell készülni" - mondta el az átadás-átvétel után újságírók előtt a megválasztott főpolgármester, aki békés fővárost szeretne látni mostantól.

Bejelentette, kezdeményezni fogja, hogy

Tarlós István és Demszky Gábor Budapest díszpolgárai lehessenek.

Az új közgyűlés első döntése ígérete szerint a Fővárosi Önkormányzat 30 éves születésnapjához fognak kötődni, de ígérte, a november közepi alakuló ülésen más érdemi döntéseket is hozni fognak már.

Ígéretet tett neki arra elődje, Tarlós István, hogy bármikor felhívhatja őt Karácsony Gergely, ha segítségre van szüksége.

Újságírói kérdések

Rövid sajtótájékoztatója után újságírói kérdésekre válaszolt.

Közölte, Tarlós István a Miniszterelnökség munkatársa lesz, de nincs felhatalmazva arra, hogy erről többet mondjon.

Karácsony Gergely megismételte ígéretét, hogy

a Pride ideje alatt szivárvány színű zászló lobog majd a Városháza homlokzatán.

Nem beszélgetett Tarlós Istvánnal a kampányról, "próbáltunk azokra a dolgokra koncentálni, amik összekötnek minket, a kampány nem tartoik ezek közé" - mondta.

Megerősítette, már az első ülésen dönteni fognak az álláskeresők ingyenes tömegközlekedéséről.

Ami a Liget projektet illeti, nincs konkrét információja arról, hogy melyik városligeti épület milyen építési engedéllyel rendelkezik, de minden jogi eszközt felhasználnak arra, hogy ne épüljenek "felesleges épületek" a Városligetben. Ugyanígy megerősítette a "stadionstoppal" kapcsolatban, hogy az ügyben a fővárosnak vétójoga van.

A Tarlós Istvánnal folytatott beszélgetés részleteit nem akarta kiadni, "a lényeg az, hogy

a városról beszéltünk, és felhívta a figyelmemet arra, hogy kik azok a munkatársak, akiknek a munkája nélkülözhetetlen".

A Pesti Hírlap kezdeményezésének újraindításával és a Lokál kizárásával a BKK megállóiban való terjesztésével kapcsolatban elmondta, nyitott egy lap elindítására, de a Lokálra nem lesz a továbbiakban szükség.

Az főpolgármester-helyettesekkel kapcsolatos személyi javaslatairól szólva elmondta:

a jövő héten lesznek nevek,

így nem kívánta kommentálni azt az értesülést sem, hogy Molnár Zsolt, a budapesti MSZP-elnök a helyettese lehet.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018