INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

karácsony gergely

budapest

főpolgármester-helyettes

gy. németh erzsébet

tüttő kata

kerpel-fronius gábor

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. Mögötte Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, Sermer Ádám, a Liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltje Élő Norbert, a DK politikusa, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi főpolgármester-jelöltje, Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Soproni Tamás, VI. kerület megválasztott polgármestere, Kendernay János, az LMP társelnöke és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa (b-j).

Új részletek Karácsony Gergely stábjáról

Infostart

Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata valamint Kerpel-Fronius Gábor lesz várhatóan Karácsony Gergely főpolgármester helyettese, és még bővülhet a csapat – értesült a Népszava.

A lap információi szerint lassan összeáll Karácsony Gergely csapata. Úgy tudják, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes lesz. A stáb még bővülhet,

Karácsony öt helyettessel számol.

Gy. Németh Erzsébet a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. Az ellenzéki pártok megállapodása értelmében a XVII. kerületben indult polgármester-jelöltként, de nem nyert. Kompenzációs listáról bekerült az új, ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlésbe, amelynek az előző ciklusban is tagja volt. 2002-ben az MSZP főpolgármester-jelöltje volt, a harmadik helyen végzett Demszky Gábor és Schmitt Pál mögött.

Tüttő Kata 2002 és 2014 között volt a közgyűlés tagja. A választáson az V. kerületben indult közös ellenzéki polgármester-jelöltként, ám nem nyert. 1998 óta tagja az MSZP-nek. Jelenleg a párt elnökségi tagja, valamint budapesti szervezetének alelnöke.

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum tagja, májusban a párt Európai Uniós listájának hatodik helyén állt. Akkor lett országosan ismert, amikor idén júliusban a Momentum bejelentette, hogy őt indítják az ellenzéki előválasztást második fordulójában. Akkor a harmadik helyen zárt Kálmán Olga és Karácsony Gergely mögött. A XIII. kerületi Momentum vezetője, Angyalföldön indult egyéniben és simán nyert.

A tervek szerint Karácsony Gergely a héten mutatja be a teljes csapatát.

Tarlós István három helyettessel dolgozott: 2014-ben Bagdy Gábort pénzügyi, gazdasági, vagyoni kérdésekért felelős-, Szeneczey Balázst fejlesztésekért-, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát pedig a humán terület felelős főpolgármester-helyettesnek nevezte ki.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018