eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György
Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP, Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért és Veres Pál a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város polgármesterjelöltjeinek és Leventéné Gonda Erika, a Fidesz-KDNP és Hegedűs Andrea, a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város önkormányzati képviselőjelöltjeinek plakátjai Miskolcon 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Az önkormányzati választás újabb határideje közeleg

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát november 12-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték.

Ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségét kiszámlázhatják.

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre, a jelöltek és jelölőszervezetek ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. A jelölőszervezetek azonban sok plakátot villanyoszlopokra is kihelyeztek; ezeket a plakátokat határidőig el kell távolítaniuk a közterületekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×