INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

végrehajtás

árverés

internet

magyar bírósági végrahajtói kar

Megreformálják a végrehajtások árveréseit

Megreformálják a végrehajtások árveréseit

Infostart

Nem ritka, hogy az adós minden értéke elkelt a végrehajtásban, de a tartozásából még mindig maradt valamekkora összeg. Ezen esetek számát csökkentené a végrehajtói köztestület új elképzelése.

Lehetőleg el kell kerülni, hogy az adós vagyontárgyai áron alul keljenek el a bírósági végrehajtói árveréseken – ezzel indokolta a Magyar Nemzetnek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, hogy a köztestület sajátos újítást tervez a licitálások szisztémájában.

Ennek lényege az, hogy az eddig megszokott elektronikus felületen kívül

az adósok ingatlanai, járművei, ékszerei, elektronikai cikkei és más tárgyai automatikusan felkerülnének a legnépszerűbb internetes árverezési oldalakra, így több százezresre, akár egy-két milliósra is nőhetne a potenciális vevők száma.

– Ehhez meg kell állapodnunk az érintett ingatlanos, használt autós és más licitálós oldalak üzemeltetőivel – mondta Schadl György, majd hozzátette: a köztestület úgy alakítaná ki az új megoldást, hogy a felmerülő költségeket a kar fedezze, azok ne az adóst terheljék.

Az új intézkedés az ingatlanoknál is segíthet, ahol bár az adósmentő intézkedések nyomán immár – fő szabály szerint – az érték száz százaléka alatt nem kelhet el az adósok ingatlana,

az új felületek segítségével a remények szerint magasabb árat lehetne elérni.

Az elnök hozzátette: az ingatlanok iránt óriási kereslet van, a végrehajtás alatt álló telkek, lakások, házak száma jelenleg megközelíti a háromezret. Nemcsak a fővárosban és a nyugati megyékben kapkodnak a vevők a végrehajtás alá vont ingatlanok után, hanem már a keleti részeken is.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018