eur:
393.45
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Megreformálják a végrehajtások árveréseit

Nem ritka, hogy az adós minden értéke elkelt a végrehajtásban, de a tartozásából még mindig maradt valamekkora összeg. Ezen esetek számát csökkentené a végrehajtói köztestület új elképzelése.

Lehetőleg el kell kerülni, hogy az adós vagyontárgyai áron alul keljenek el a bírósági végrehajtói árveréseken – ezzel indokolta a Magyar Nemzetnek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, hogy a köztestület sajátos újítást tervez a licitálások szisztémájában.

Ennek lényege az, hogy az eddig megszokott elektronikus felületen kívül

az adósok ingatlanai, járművei, ékszerei, elektronikai cikkei és más tárgyai automatikusan felkerülnének a legnépszerűbb internetes árverezési oldalakra, így több százezresre, akár egy-két milliósra is nőhetne a potenciális vevők száma.

– Ehhez meg kell állapodnunk az érintett ingatlanos, használt autós és más licitálós oldalak üzemeltetőivel – mondta Schadl György, majd hozzátette: a köztestület úgy alakítaná ki az új megoldást, hogy a felmerülő költségeket a kar fedezze, azok ne az adóst terheljék.

Az új intézkedés az ingatlanoknál is segíthet, ahol bár az adósmentő intézkedések nyomán immár – fő szabály szerint – az érték száz százaléka alatt nem kelhet el az adósok ingatlana,

az új felületek segítségével a remények szerint magasabb árat lehetne elérni.

Az elnök hozzátette: az ingatlanok iránt óriási kereslet van, a végrehajtás alatt álló telkek, lakások, házak száma jelenleg megközelíti a háromezret. Nemcsak a fővárosban és a nyugati megyékben kapkodnak a vevők a végrehajtás alá vont ingatlanok után, hanem már a keleti részeken is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×