INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

v4

orbán viktor

migráció

határvédelem

eu-csúcs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik a visegrádi országok (V4) egyeztetésére az EU-csúcs ülése előtt 2019. október 17-én.

Határvédelmi erőket kért Orbán Viktor

Infostart

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően elmondta, Orbán Viktor a V4-országok kormányfőivel egyetértett abban: valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, amennyiben nem sikerül Szíriában biztonságos zónát létesíteni a visszatérő menekültek számára.

A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ebben az esetben - ahogy legutóbb is tették - küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Andrej Babis, Mateusz Morawiecki és Peter Pellegrini támogatták Orbán Viktor javaslatát, és ígéretet tettek arra, hogy készek minden szükséges segítséget megadni Magyarországnak, beleértve határvédelmi alakulatok küldését is - mondta Havasi Bertalan.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018