eur:
394.3
usd:
363.1
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Haza akart térni a halottnak nyilvánított férfi

A Pest Megyei Főügyészségre szokatlan megkeresés érkezett.

Az Egyesült Államokból egy holtnak nyilvánított személy ügyében fordultak az ügyészséghez.

Az idős, beteg férfi ügyében Miamiból érkezett a megkeresés. A férfi útlevélkérelmet terjesztett elő, amikor azzal szembesült, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak van nyilvánítva - közölte az ügyészség.

A férfit 1987-ben a Ceglédi Városi Bíróság nyilvánította holttá. A bíróság akkor azért döntött így, mert akkoriban a férfiról csak annyit tudtak, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre. A férfi azonban nem halt meg, az Egyesült Államokban, Floridában telepedett le.

A magyar állampolgár férfi súlyos beteg lett, és még egyszer haza akar térni Magyarországra, de Amerikában az útlevél kérelmét elutasították, mivel elhunyt személyként van nyilvántartva.

A férfi a konzulátuson keresztül a Pest Megyei Főügyészségtől kért segítséget. Az ügyészség a férfi érdekében rögtön fellépett, és a rendkívüli körülményekre tekintettel soron kívül kezdeményezte a Ceglédi Járásbíróságnál a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×