INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

ügyészség

egyesült államok

útlevél

halottnak nyilvánítás

Haza akart térni a halottnak nyilvánított férfi

Infostart

A Pest Megyei Főügyészségre szokatlan megkeresés érkezett.

Az Egyesült Államokból egy holtnak nyilvánított személy ügyében fordultak az ügyészséghez.

Az idős, beteg férfi ügyében Miamiból érkezett a megkeresés. A férfi útlevélkérelmet terjesztett elő, amikor azzal szembesült, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak van nyilvánítva - közölte az ügyészség.

A férfit 1987-ben a Ceglédi Városi Bíróság nyilvánította holttá. A bíróság akkor azért döntött így, mert akkoriban a férfiról csak annyit tudtak, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre. A férfi azonban nem halt meg, az Egyesült Államokban, Floridában telepedett le.

A magyar állampolgár férfi súlyos beteg lett, és még egyszer haza akar térni Magyarországra, de Amerikában az útlevél kérelmét elutasították, mivel elhunyt személyként van nyilvántartva.

A férfi a konzulátuson keresztül a Pest Megyei Főügyészségtől kért segítséget. Az ügyészség a férfi érdekében rögtön fellépett, és a rendkívüli körülményekre tekintettel soron kívül kezdeményezte a Ceglédi Járásbíróságnál a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018