INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

óvoda

sni

integráció

Modellértékű óvoda nyílik Budapesten

Modellértékű óvoda nyílik Budapesten

Infostart

Integrált, sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadó óvoda nyílik hamarosan a főváros II. kerületében, az intézmény egyéni igényközpontú nevelési és közösségi programja Magyarországon és Európában is modellértékű - írta a Magyar Hírlap a keddi számában megjelent helyszíni beszámolóban.

A Kadarka utcai óvodaépületben négy csoportszobát alakítottak ki összesen száz férőhellyel, ép és sérült gyerekek egy csoportba járnak majd. Az óvodában speciális, csak a fejlesztésre, egyéni foglalkozásokra használható helyiségeket is kialakítottak, és az udvari játszóeszközöket is úgy tervezték, hogy lehetőséget biztosítsanak mindenkinek a közös, kreatív játékra. A legfontosabb cél, hogy az ép és a sajátos nevelési igényű gyermekek megismerjék egymást, és megszokják, miként élhetnek együtt.

Kókayné Lányi Marietta, a II. kerületi Gyermekek Háza pedagógiai vezetője kijelentette, hogy az általuk alapított intézményben minden igényt ki tudnak elégíteni. Már az 1993-as közoktatási törvény biztosította a lehetőséget arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek az épekkel együtt tanuljanak, náluk azóta alapelv, hogy minden új osztályba több sérült gyermek is kerül. Azt tapasztalják, hogy a tanulmányi eredmények is jobbak a folyamatos kooperáció következtében, továbbá az ép gyermekek elsajátítják az egymásra figyelést, és empatikusabbak lesznek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018