eur:
393.95
usd:
369.51
bux:
65525.94
2024. április 23. kedd Béla
A 140-éves a Nyugati pályaudvar csarnoka 2017. november 2-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Csak semmi pánik, de nagy változások kezdődnek a Nyugatiban

Két és fél hétig csak hat ablaknál lehet majd jegyet venni, és ez még csak a kezdet.

Mint ismert, felújítják a Nyugati pályaudvart, akár fél évre is lezárhatják egy részét. A Mávinform az elmúlt napon közölte, hogy október 17-től már korlátozások lesznek a pénztárcsarnokban az állványzat építése miatt, szúrta ki a Hvg.hu.

Az állványzathoz szükséges anyagokat október 14-én kezdik el szállítani, de csak három nappal később kezdődik az építés, amelynek első üteme november 4-ig tart. Ebben az időszakban csak hat pénztárablak működik majd, amelyeket a ceglédi folyosó (McDonald’s felöli bejárat) és a vágánycsarnok felől lesz megközelíthető megközelíteni. Ezzel egy időben a szomszédos Márványcsarnokban a peron felőli üvegfal üvegezését és festését is elkezdik.

November 5-8-ig a terem közepén zárnak le egy részt, ebben az időszakban a ceglédi folyosó, a vágánycsarnok és a külső vágányok (14-17. vágány) felől is lehetséges az átjárás. A 3-6-os pénztárfülkék előtti terület azonban le lesz zárva. Míg november 11. és november 18. között csak a külső vágányok irányából és az Eiffel tér felőli bejáraton lehet a 5-9-es pénztárablakokat elérni. Ezt követően még kiegészítő munkákat végeznek december közepéig.

A társaság végül megjegyezi, hogy az állványépítés idején – és terveik szerint, a jövőre kezdődő tetőfelújítás ideje alatt is –

a pénztárak egy része folyamatosan megközelíthető marad, a csarnok mindennap 6 órától 19 óra 30 percig tart nyitva.

A korlátozásokat és az utasok számára a közlekedési útvonalakat szalagokkal, kordonokkal és táblákkal is jelölik.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×