INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

magyar honvédség

tréning

pszichológia

tűzharc

Különleges tréningen vett részt a magyar elitegység

Különleges tréningen vett részt a magyar elitegység

Infostart

Missziós felkészítés keretében ötnapos lélektaktikai tréningen vett részt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár különleges műveleti csoportja.

A Nemzetközi Oktatási Központ képzésén Végh József kriminálpszichológus vezetésével különböző szituációs gyakorlatokkal készültek a katonák az előttük álló feladatokra - írta a honvedelem.hu.

A lélektani tréning célja, hogy a katonák stresszhelyzetekben ismerjék meg és tudják megváltoztatni azokat az automatikus válaszokat, amelyek befolyásolják az egyén cselekvését. Emellett segítséget nyújt olyan új, feltételes reflexek kialakításában, amelyek a katona feladatának végrehajtásához elengedhetetlenek.

Azon a napon, amikor a honvedelem.hu szerzője betekintést nyerhetett a képzésbe, a csoport azt gyakorolta, hogyan nézzenek szembe az épületek közt kialakult harci érintkezéssel.

A helyzetek megoldásának kulcsa egyrészt a helyzetfelismerés, másrészt a feladatismeret. Azt, hogy mennyire volt stresszélmény egy gyakorlat, abból is lehet tudni, hogy milyen pontosan emlékszik az illető a történtekre: mikor mit csináltak, mikor mi történt, és mire mi volt a válaszreakció” – magyarázta a pszichológus.

Nyitókép: honvedelem.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018