eur:
394.26
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyelvtanóra a 9. osztályban az „Én tényleg tanítanék…” címet viselő felhíváshoz csatlakozó Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban 2016. március 30-án. A közoktatás átalakításáért a Tanítanék mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója március 24-én hirdetett meg polgári engedetlenséget erre a napra, egyórás időtartamra. Kilenc iskolaigazgató időt kért a hivatalos tárgyalások lefolytatására és türelemre szólított fel az oktatás átalakításáról szólva abban a felhívásban, amelynek az Én tényleg tanítanék... címet adták és nem csatlakoztak a Tanítanék mozgalom akciójához.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Nagy változások a középiskolák rangsorában - itt a teljes lista

A legjobbiskola.hu portál magyar középiskolákat értékelő rangsorában az elmúlt évhez hasonlóan 2019-ben is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első.

A legjobbiskola.hu listáján két helyet előre lépve lett második a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium hatosztályos képzése, míg az iskola négyosztályos képzése az összesített ranglista ötödik helyén végzett. A harmadik helyet egy olyan iskola szerezte meg, amelynek értékelése hatalmasat változott egy év alatt. A XIV. kerületi Szent István Gimnázium hatosztályos képzése - a tavalyihoz képest 12 helyet javítva - lett harmadik. Ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzése pedig még ennél is nagyobbat, 15 helyet ugrott előre és 2019-ben immár a 6. helyen áll a rangsorban.

A tavalyi listához képest többen is hátrébb szorultak: a 2018-ban még az összesített rangsor 2. helyén büszkélkedő Deák Téri Evangélikus Gimnázium 8 évfolyamos képzése 8 helyezéssel, ugyanezen iskola 4 évfolyamos képzése 12 helyezéssel lépett vissza. A komoly hírnévnek örvendő Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 6 évfolyamos képzése 10 hellyel, 4 évfolyamos képzése pedig 9 hellyel került lejjebb a rangsorban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb középiskolák versengése rendkívül szoros. Az első és a huszadik helyezett intézmény eredménye között mindössze 1,7 százalékos eltérés mutatkozik, de még a rangsor 100. helyezettje, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is csak 10 százalékkal van elmaradva a legjobbtól. A listán egyébként összesen 984 intézmény 1645 képzési formája szerepel.

A szakközépiskolák listáján Győr tarolt. Első helyen a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, második helyen a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, míg a harmadik helyen a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett.

A rangsor készítésénél öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményeit átlagolták. A lista az egyes intézmények nyolc-, hat- és négyéves képzési formáit külön-külön kiértékelve tartalmazza. Ez segítséget nyújthat a szülőknek abban, hogy gyermekük életkora alapján a számukra legmegfelelőbb megoldást válasszák ki.

A 20 legjobb gimnázium

  1. Lovassy László Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  3. Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  4. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  5. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  6. Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  7. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  8. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  9. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája - 6 évfolyamos gimnázium
  10. Deák Téri Evangélikus Gimnázium - 8 évfolyamos gimnázium
  11. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  12. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium - 6 évfolyamos gimnázium
  13. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája - 4 évfolyamos gimnázium
  14. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  15. Deák Téri Evangélikus Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  16. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium - 8 évfolyamos gimnázium
  17. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  18. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - 6 évfolyamos gimnázium
  19. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - 4 évfolyamos gimnázium
  20. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium - 4 évfolyamos gimnázium

A teljes lista itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×