eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újra változtatási tilalom a Főtáv óbudai telephelyén

Bús Balázs kerületi polgármester kezdeményezésére ismételten változtatási tilalom lép életbe a Főtáv Észak-Budai telephelyére annak érdekében, hogy a társaság által ide tervezett biomassza-erőmű ne épülhessen meg - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata.

Az erről szóló előterjesztést egyhangúan megszavazták a testület tagjai, beleértve az ellenzéki képviselőket is.

Az önkormányzat közlése szerint a baloldali pártok korábban létrehoztak egy rágalmazó állításokat tartalmazó weboldalt, amely a projektet a polgármester szándékaként állítja be, és hamis állításokat fogalmaz meg Bús Balázs személyére vonatkozóan. A képviselőtestület ülésén Kiss László szocialista képviselő és polgármester-jelölt az állításokat nem erősítette meg.

A változtatási tilalommal és Óbuda-Békásmegyer Építési Szabályzatának módosításával a Bús Balázs vezette önkormányzat a kerületi lakosok érdekeit védi, mert szigorú feltételhez köt minden olyan új beruházást a területen, mely új technológiai létesítmény kialakításával, vagy a jelenlegi fűtőmű esetleges kapacitását növelő fejlesztésével kapcsolatos - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×