eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Durvult a helyzet, jég is jöhet, újabb figyelmeztetést adtak ki

Markáns hidegfront halad át az országon, emiatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban viharos széllel, jégesővel kísért zivatarok alakulhatnak ki.

A veszélyjelzés szerint Somogy, Vas és Zala megyében van érvényben, illetve várható másodfokú riasztás. Budapesten, valamint 14 megyében - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém - elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Somogy, Vas és Zala megyében a felhőszakadás-veszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az országon átvonuló hidegfront hatására előbb a nyugati, délnyugati országrészben, majd a Dunántúl egészén és a Duna-Tisza-közén, késő estétől pedig a Tiszántúlon is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Elsősorban

a nyugati, délnyugati országrészben hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ezeket viharos széllökések, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék, esetleg jégeső kísérheti.

Csütörtökön záporokra, zivatarokra inkább már csak a Dunától keletre lehet számítani, ezek várhatóan a reggeli, délelőtti órákra elhagyják az országot. A hidegfront átvonulása után azonban már éjjel az ország nagy részén megerősödik az északi, északnyugati szél, főként a Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódik. Csütörtök késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint csütörtökre jelentősen lehűl a levegő, a maximumok már csak 12 és 16 fok között alakulnak majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×