INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

kerékpár

balaton

kerékpárút

itm

Divat lett a kerékpározás, de jó értelemben

Divat lett a kerékpározás, de jó értelemben

Mintegy 42 kilométernyi szakaszon újult meg eddig a Balatoni Bringakör – mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. A munkálatok várhatóan ősszel folytatódnak, tette hozzá Cseresnyés Péter.

Befejeződött a tavasszal indult Balatoni Bringakör 42 kilométernyi szakaszának felúításta, a főidényben a munkák szünetelnek, ismertette Cseresznyés Péter az InfoRádiónak nyilatkozva. Egyes szakaszokon teljes szélességben aszfaltoztak, ahol az út rossz állapota ezt igényelte, máshol a felfestéseket, úthibákat javították.

A mostani felúítás a Siófok környéki, a Balaton keleti, északkeleti részét érintette, de ősszel, a szezon zártával tovább folytatódnak a munkálatok.

"A következő két évben egész hosszban, több mint 200 kilométeren megújul a Balatoni Bringakör"

– ígérte az IMT parlametni államtitkára, kiemelve: nem csak megújításra kerül sor, jelentős átalakításon is át fog esni, hiszen a rendelkezésre álló 17 milliárd forintból futja erre.

Cseresnyés Péter megjegyezte, mára a kerékpározás – jó értelemben mondva – divat lett. Az egészség és az edzettség megőrzésének, valamint a kirándulásnak is egy kiváló eszközözévé vált, és ennek egyik központi szerepét a Balaton tölti be.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Divat lett a kerékpározás, de jó értelemben
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018