eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Egy fontos KRESZ-szabályt szinte senki sem ismer

Aki valamit vontat, közel sem döngethet 130-cal az autópályán - sem. Két hét, 48 fogás egy rövid szakaszon.

Fontos tanulságot vontak le az M3-ason végzett rendszeres sebességmérésekből; a gépjárműből és pótkocsiból álló szerelvénnyel közlekedők az átlagosnál gyakrabban gyorshajtók.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei M3-as szakaszon alig két hét alatt 48 jogsértő járművezetővel szemben kellett intézkedni, tíz helyszíni bírásg és 38 közigazgatási bírság kiszabására került sor.

Ennek hátterében az állhat, hogy a KRESZ 26. paragrafusát nem ismerik az autósok: gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/h, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/h, lakott területen 50 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Mint az Origo összeállítása rámutat, a kocsi után kapcsolt pótkocsi megváltoztatja a jármű menetdinamikai jellemzőit, nehezebb lesz, hosszabb, több tengelyt kell irányítani, nő a fékút, tehát lassabban kell menni.

Címlapról ajánljuk
A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború - mondta Menczer Tamás

"A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború" - mondta Menczer Tamás

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közel-keleti háború veszélyeiről is beszélt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Szombaton megindult a Irán beígért támadása Izrael ellen. Az offenzívában rakéták százait indították a zsidó állam területe ellen, ám azokat a légvédelem semlegesítette. Teherán bejelentette, hogy a több mint 200 drónt és rakétát lőttek ki, ezzel pedig az ügyet lezártnak tekintik. Nem ért ezzel egyet a jeruzsálemi vezetés, amely megtorlásról beszél. Az Egyesült Államok is hozzájárult a támadás elhárításához, több eszközt is kilőttek a Jordánia valamint Szíria felett. Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb eseményekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×