INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

időjárás

vihar

katasztrófavédelem

békés megye

Károkat okoz a vihar - érkeznek a beszámolók a katasztrófavédelemtől

Infostart

Kidőlt fák, lefújt tetőcserepek, leszakadt vezetékek maradtak a vihar után Békés megyében. Pest megyében is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak.

A széllel is kísért zivataros időjárás miatt több feladata akad Bács-Kiskun megye tűzoltóinak.

Az egységek a megye több településére kapnak riasztást kidőlt fák, lefújt tetőcserepek, vagy épp leszakadt elektromos vezetékek miatt.

Soltszentimrén, a Híd utcában egy ház tetejéről fújta le a szél a cserepet, a solti hivatásos tűzoltók nemrég érkeztek meg a területre.

Bócsán, az 54-es főút több szakaszán fák borultak az úttestre, megállítva ezzel a forgalmat. Soltvadkertről és Kiskunfélegyházáról érkeznek tűzoltók a helyszínekre a veszélyessé vált fák eltávolításához.

Nagybaracskán, a Szent István utcában a leszakadt elektromos vezeték az úttestre lóg, a település hivatásos tűzoltói az áramszolgáltató szakembereit is értesítették.

Izsákon, a Szabadság téren egy fa dőlt egy személyautóra, a járműben senki nem tartózkodott. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók indultak a helyszínre.

Az orgoványi Felsőjárás tanyán egy hatméteres akácfa dőlt egy lakóépületre, a helyi önkéntes tűzoltók megkezdték a munkát.

Fülöpszálláson, a Székekpuszta tanyánál szintén egy kidőlt fa okoz gondot.

Bácsalmáson a tanyasornál a leszakadt villanyvezeték miatt kérték a település önkormányzati tűzoltóinak segítségét, a kiskunhalasi Tó utcában pedig egy lakóház kerítését törte össze egy kidőlt fa.

Az egységek folyamatosan hárítják el a károkat.

Pest megyében is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak

Az egységek leginkább Tápiószelére kapnak riasztást.

A vihar okozta károk miatt Pest megye tűzoltóitól is több segítséget kérnek. Jelenleg leginkább Tápiószelét érte el a szeles, zivataros időjárás. A Jókai úton a villanyvezetékre, a település és Tápiógyörgye között pedig egy autó elé dőlt egy fa. A Györgyei úton nemcsak az elektromos vezetéket, de a távközlési kábeleket, illetve egy lakóház tetejét is megrongálta a kidőlt fa. A Lehel úton egy kerítésre dőlt egy fa, amely a gázvezetékben is kárt tett.

A helyi önkéntes tűzoltók mellett többek között Nagykátáról és Ceglédről érkezett a településre tűzoltói segítség. Az egységek folyamatosan hárítják el a károkat, majd indulnak a következő káresemény helyszínére.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018