INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

orbán viktor

fidesz

ep-választás 2019

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszél a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. A kormányfő mögött Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Gyürk András európai parlamenti képviselőjelölt, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Győri Enikő, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje (b-j), mellette Tóth Edina európai parlamenti képviselőjt (b).

Orbán Viktor: az eredmény megvastagítja a hangomat

Infostart

A magyarországi EP-választásokon győztes Fidesz elnöke választási értékelőjében elmondta, egyetlen olyan országot ismer, ahol 9 év megfeszített munkáját követően a kormány növelni tudta támogatottságát.

"Szeretnék hazamenni; minden kampányban az a jó, hogy vége van" - fogott különelemzésébe a Hír TV-nek adott interjújában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azok után, hogy pártja a 21 megszerezhető mandátumból 13-at szerzett meg a vasárnapi magyarországi EP-választáson. (Az ezüstérmes DK 4, a Momentum szintén meglepetésre 2, az MSZP-P és a Jobbik 1-1 mandátumhoz jutott.)

Mint a kormányfő mondta, aktivisták tízezrei dolgoztak éjt nappallá téve az elmúlt hetekben,

"ezt az eredményt nem a szél fújta be az ajtónkon"

- tette hozzá.

A részvételi rekord (több mint 43 százalék) szerinte javarészt annak köszönhető, hogy a polgári oldalon állók meggyőzték egymást arról, hogy ez a választás "a hazánkról szól".

A választási eredmény egyszersmind bátorítás kormányának is, hogy tegye tovább a dolgát, hogy az ország "úgy nézzen ki, ahogy szeretnénk".

"Nekem személy szerint is fontos, hogy minden egyes választáskor kapjak egy biztatást az emberektől, hogy van értelme annak a munkának, amit csinálunk."

Európának azt üzeni a magyarországi választás, hogy "a magyar egy európai nemzet, mi hiszünk abban, hogy Európa népeinek együtt kell dolgozniuk, és hogy Európa nemzetekből áll, ezért határon belüli és kívüli magyarokat is küldünk, és

ha Brüsszel azt akarja, hogy az emberek támogassák, akkor változtatni kell, vissza kell állítani a biztonságot, meg kell állítani a migrációt, meg kell szüntetni a terrorveszélyt"

- sorolta a pártelnök.

"Az üzenet úgy foglalható össze Brüsszelnek, hogy: változtassatok!" - foglalta össze Orbán Viktor, aki nem kommentálta azt, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció minden előzetes esélylatolgatást meghazudtolva 4 mandátumot szerzett, fölényesen legyőzve valamennyi ellenzéki vetélytársát.

Orbán Viktor egyetlen olyan országot ismer, ahol 9 év megfeszített munkáját követően a kormány növelni tudta támogatottságát, ez pedig Magyarország, ebből ő azt olvassa ki, hogy az emberek összefogást akarnak.

"És megvastagítja az én hangomat is a brüsszeli politikában, mert az a teljesítmény, amit ma Magyarország mutatott, az sehol máshol nem fellelhető Európában.

Nagy megerősítést kaptam az emberektől arra, hogy olyan vezetők kiválasztásában ügyeskedjek az előttünk álló hetekben, akik számára a nemzet és a kereszténység, valamint a bevándorlás megállítása fontos" - zárta szavait Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018