eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszél a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. A kormányfő mögött Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b-j).
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: van egy egész éjszakánk elemezni a sikert

Rekordrészvétel mellett arattunk rekordgyőzelmet - fogalmazott a Bálnában a Fidesz eredményváróján Orbán Viktor, a nagyobbik kormánypárt elnöke, miniszterelnök.

Jó esténk van: köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik szavaztak, és külön azoknak, akik nekünk szavaztak bizalmat - kezdte EP-választási értékelőjét a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor külön kiemelte, rekordrészvétel mellett arattak rekordgyőzelmet, elsősorban azzal, hogy a migrációt kellően komolyan vették.

Úgy látja, a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége a mostani.

"Van még egy egész éjszakánk, hogy elemezzük a győzelmet, de ez elsőre egy megbizatás három dologra: állítsuk meg a bevándorlást, védjük meg a nemzetek Európáját, és védjük meg a keresztény Európát. És ezt is fogjuk tenni"

- fogalmazott a nagyobbik kormánypárt elnöke.

Szerinte olyan vezetők kellenek, akik büszkék a kétezer éves keresztény kultúrára, a Fidesznek pedig Brüsszelben is Magyarország lesz az első.

Az összefogást azokkal fogja keresni az új Európai Parlamentben, akiknek szintén a bevándorlás megállítása az első.

A Fidesz-KDNP 13 képviselőt küldhet az EP-be, miután a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×