eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin
Szavazó kutyájával az európai parlamenti választáson a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben 2019. május 26-án.
Nyitókép: Szavazó kutyájával az európai parlamenti választáson a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben. MTI/Szigetváry Zsolt

Este fél 8-ra valamennyi szavazókör bezárt

Vasárnap este 19.29-re valamennyi magyarországi szavazókör bezárt és ezt a helyi választási irodáknak jelentették is - közölte Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.

Azt mondta: az átjelentkezőket váró szavazókörökben is zavarmentes volt a választás. Köszönetet mondott a helyi választási irodák vezetőinek, hogy "jól kezelték" az átjelentkezéseket, és

így "hosszú idő után először nem volt sorban állás".

Utalt arra, hogy tavaly módosult az átjelentkezések benyújtására vonatkozó előírás, és a szavazás előtti péntek helyett szerdán zárult az átjelentkezés határideje, így a választási irodáknak volt idejük felkészülni a sok átjelentkezőre.

Pálffy Ilona elmondta azt is, hogy valamennyi külképviseleti választási iroda is bezárt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a szavazókörök bezártak, az eredményeket az uniós előírás miatt este 11 óráig nem közölheti az NVI, de a pártok nyilvánosságra hozhatják az EP-választás részeredményeit, ha a delegáltaktól megkapott jegyzőkönyvek eredményeit összegzik. Közölte azt is, hogy 19 órától exit poll eredményeket is közzé lehet tenni.

Pálffy Ilona elmondta: Magyarországon 18.30-ig a szavazásra jogosultak 41,7 százaléka szavazott. Jelezte, arra számít, hogy a végleges részvételi adat 42-43 százalék közül alakul.

Kitért arra is, hogy a 115 ezer levélszavazatból 54 ezer érkezett már vissza, de a levélszavazatokat még a választás napján is le lehetett adni a külképviseleteken és az országgyűlési egyéni választókerületi székhelytelepüléseken, és ezekről még 15-20 ezer levélszavazat várható, amelyek feldolgozását hétfőn kezdik meg. Az NVI vasárnap este 7 órakor megkezdte a beérkezett levélszavazatok szkennelését és számlálását, erről külön jegyzőkönyv készül szerdán vagy csütörtökön.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×