INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

manfred weber

európai néppárt

orbán viktor

Budapest, 2019. március 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Weber: nem sikerült megoldani minden problémát

Infostart

Fenntartja korábban megfogalmazott feltételeit Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, aki Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjét, EP-választási csúcsjelöltjét. A tárgyalásokról Weber számolt be az újságíróknak, miután ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába.

Mint elmondta, konstruktív légkörben zajlottak a tárgyalások Orbán Viktorral, de nem került megoldásra minden probléma. Az EPP-ben belül tovább folynak majd a megbeszélések a Fidesz helyzetéről.

„A Néppárt egyértelmű, alapvető értékeket képvisel, amelyek nem vitathatóak, nem megtárgyalhatóak. Minden tagunknak, beleértve a Fideszt is, tiszteletben kell tartania ezeket”

- fejtette ki.

Manfred Weber megismételte a korábbi feltételeket, vagyis azt, hogy a CEU budapesti működése továbbra is biztosított legyen, eltávolítsák a Brüsszel-ellenes plakátokat és ne is indítsanak hasonló kampányt, valamint hogy Orbán Viktor kérjen bocsánatot.

„Egy olyan politikus vagyok, aki hidakat akar építeni, aki problémákat akar megoldani, nem a konfliktusokban vagyok érdekelt. Ezért vagyok itt. Tárgyalásban vagyunk, és megnézzük, hogyan alakulnak az események, megállapodásra jutunk-e" - emelte ki.

Némileg később sajtótájékoztatón válaszolt kérdésekre Manfred Weber. Ezen pozitív fejleménynek, az első sikernek nevezte, hogy a Junckert és Sorost ábrázoló plakátkampány nem folytatódik, de

"még sok kérdés van az asztalon."

Hozzátette: a következő napokban kiderül, hogy mit tesz majd Orbán Viktor.

Emlékeztetett arra, hogy járt a CEU-n is, ahol az egyetem elnök-rektorával, Michael Ignatieff-fel is tárgyalt, és konkrét megoldást javasolt a helyzet megoldására. Megismételte, hogy vannak bizonyos értékek, amik az EPP-n belül nem lehetnek vita tárgyai, és ilyen a tudományos élet szabadsága is.

Kiemelte: nem akar találgatni arról, hogy mi lesz a március 20-i néppárti szavazás eredménye.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018