INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

manfred weber

orbán viktor

ep-választás 2019

Budapest, 2018. április 25. Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás után az Országházban 2018. április 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Gulyás Gergely: a plakátkampánynak vége

Infostart

A Fidesz az Európai Néppárt legerősebb tagja, így a megegyezés legalább annyira érdeke a Néppártnak, mint a Fidesznek - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor Manfred Weber és Orbán Viktor budapesti megbeszéléséről tájékoztatta a sajtót.

Gulyás Gergely szerint olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). amelyeknek eltérő a véleményük a migrációról. A miniszter szerint a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita valójában a bevándorlásról szól, a Fidesz európai pártcsaládja tagjainál a bevándorláshoz való viszony határozza meg azt, hogyan viszonyulnak a kizáráshoz.

Gulyás Gergely azt mondta, kölcsönös a szándék, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon, a Manfred Weberrel folytatott tárgyaláson ugyanakkor Orbán Viktor egyételművé tette, hogy

vannak olyan kérdések, amelyekben nem hajlandó kompromisszumokra, ilyen a határok védelme és a migráció.

Gulyás Gergely közölte, hogy a plakátkampány véget ért. Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök hajlandó-e bocsánatot kérni az EPP egyik prominensét lejárató kampányért, Gulyás Gergely azt mondta,

a kormányfő senkit sem akart megsérteni a "hasznos idióták" kifejezéssel, de ha valakit mégis megbántott, kész bocsánatot kérni.

A CEU-ról a miniszter azt mondta, hogy az egyetem jövőjét biztosítottnak látják. Úgy látják, hogy a jelenlegi magyar szabályozás megfelel a nemzetközi gyakorlatnak, de nyitottak a javaslatokra. Ezzel arra utalt Gulyás Gergely, hogy Manfred Weber állítása szerint egy új konstrukciót javasolt arra, hogyan adhatna továbbra is a CEU amerikai diplomát Magyarországon, és ebbe a konstrukcióba szállna be a müncheni egyetem a BMW-vel együtt.

Gulyás Gergely közölte: a Fidesz ma az Európai Néppárt legerősebb pártja, ezért úgy gondolják, hogy a megegyezés legalább annyira érdeke a Néppártnak, mint a Fidesznek.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018