INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

manfred weber

európai néppárt

orbán viktor

fidesz

Budapest, 2019. március 12. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője, az EPP listavezetője a Dohány utcai zsinagóga Emanuel-emlékfájánál 2019. március 12-én. MTI/Mohai Balázs

Budapesti látogatásáról árult el újabb részleteket Manfred Weber

Infostart

A Dohány utcai zsinagógából posztolt fotókat az Európai Néppárt frakcióvezetője.

"Öröm volt látni a sokszínű és egészséges zsidó közösséget Budapesten. Az olyan időkben, amikor az antiszemitizmus erősödik, mindenkinek kötelessége kiállni és biztosítani, hogy a zsidó közösségek biztonságban élhetnek" - írta Facebook-oldalán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, aki kedden ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába.

A német politikus találkozott Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével és Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével is.

Weber azért utazott Budapestre, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon a Fidesz EPP-tagságáról. Azt mondta, hogy konstruktív légkörben zajlott a megbeszélés, de nem sikerült megoldani minden problémát. Fenntartotta a korábban megfogalmazott három feltételét, vagyis a Brüsszel-ellenes plakátkampány befejezését, azt, hogy Orbán Viktor bocsánatot kérjen és hogy a CEU Budapesten maradhasson.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a Fidesz EPP-tagságáról indított vita valójában a bevándorlásról szól. Hozzátette: az Európai Unió külső határai és a keresztény kultúra védelméről, a migráció elutasításáról Budapest nem tud és nem is akar kompromisszumot kötni. Hozzátette: a kormányfő senkit sem akart megsérteni a "hasznos idióták" kifejezéssel, de ha valakit mégis megbántott, kész bocsánatot kérni.

A CEU ügyében Weber tárgyalt a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a BMW-vel és amerikai egyetemekkel, hogy új tanszékek finanszírozásával Budapesten maradhasson az intézmény. Az egyetem kedd este jelezte, támogatják a kezdeményezést.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018