eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Az első sorban balról-jobbra: Süli János, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Viktor, Mátrai Márta, Kövér László, Semjén Zsolt, Harrach Péter, Jakab István, Hende Csaba és Nagy István.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fontos ügyek a kormánypártok frakcióülésén

A családvédelmi akcióterv részletei, az EP-választás és a jövő héten kezdődő tavaszi parlamenti ülésszak is hangsúlyos téma lesz a szerdán kezdődő kihelyezett Fidesz-KDNP frakcióülésen.

Összevont frakcióülést tart péntekig a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői csoportja Balatonalmádiban. A jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakot megelőző megbeszélés a Magyar Nemzet információi szerint

szerda este Orbán Viktor miniszterelnök zárt ajtók mögött tartott beszédével kezdődik majd.

Csütörtökön a családok védelméről szóló, a miniszterelnök évértékelőjén bejelentett akciótervvel kapcsolatos feladatokat jelölik ki a frakciótagok számára, de az előzetes várakozások szerint téma lesz az európai parlamenti választási kampány és a menekültválság kérdése is.

"Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel" – mondta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az összevont frakcióülésen

áttekintik a tavaszi ülésszak tervezett törvényhozási programját is,

amelyben már a 2020-as költségvetés megalapozásához szükséges döntések is szerepelnek.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakáról szólva Kocsis Máté kiemelte, hogy

a Fidesz és a KDNP minden erőszakos rendzavarást elítél.

"Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva" - fogalmazott.

A parlamenti ülésszakot megelőző kihelyezett frakcióülést 2010 óta tartják meg a fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselők. Legutóbb tavaly szeptemberben volt ilyen összejövetel, Velencén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×