INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

fidesz

kdnp

frakcióülés

kocsis máté

A Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Az első sorban balról-jobbra: Süli János, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Viktor, Mátrai Márta, Kövér László, Semjén Zsolt, Harrach Péter, Jakab István, Hende Csaba és Nagy István.

Fontos ügyek a kormánypártok frakcióülésén

A családvédelmi akcióterv részletei, az EP-választás és a jövő héten kezdődő tavaszi parlamenti ülésszak is hangsúlyos téma lesz a szerdán kezdődő kihelyezett Fidesz-KDNP frakcióülésen.

Összevont frakcióülést tart péntekig a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői csoportja Balatonalmádiban. A jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakot megelőző megbeszélés a Magyar Nemzet információi szerint

szerda este Orbán Viktor miniszterelnök zárt ajtók mögött tartott beszédével kezdődik majd.

Csütörtökön a családok védelméről szóló, a miniszterelnök évértékelőjén bejelentett akciótervvel kapcsolatos feladatokat jelölik ki a frakciótagok számára, de az előzetes várakozások szerint téma lesz az európai parlamenti választási kampány és a menekültválság kérdése is.

"Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel" – mondta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az összevont frakcióülésen

áttekintik a tavaszi ülésszak tervezett törvényhozási programját is,

amelyben már a 2020-as költségvetés megalapozásához szükséges döntések is szerepelnek.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakáról szólva Kocsis Máté kiemelte, hogy

a Fidesz és a KDNP minden erőszakos rendzavarást elítél.

"Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva" - fogalmazott.

A parlamenti ülésszakot megelőző kihelyezett frakcióülést 2010 óta tartják meg a fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselők. Legutóbb tavaly szeptemberben volt ilyen összejövetel, Velencén.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018