INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

aréna

szájer józsef

európai parlamenti választások

Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a fővárosi VIII. kerületi Ludovika téren 2016. szeptember 16-án. A tanácskozás témája: az államszervezet és az államiság az Alaptörvényben.

Szájer József: a tapasztalt, kiérlelt pártoknak kedvez a mostani EP-választás

InfoRádió

Kell egy világos üzenet, de ez önmagában nem elég, az is számít, hogy azt ki mondja, és van-e mögötte olyan tapasztalat, amellyel meg is tudja valósítani a célját - mondta a közelgő európai parlamenti választásról az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz EP-képviselője.

A tavaszi európai parlamenti választáson nem elég bevándorlásellenesnek lenni, az is számít, hogy elhiszik-e az adott pártnak azt, amit megvalósítana - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szájer József, a Fidesz EP-képviselője.

Arra a kérdésre, hogy milyen átrendeződés lehet a következő választáson Európában, Szájer József azt mondta, már négy éve érződik az, ami a választás fő témája, nevezetesen a bevándolás kérdése. Szerinte erről az emberek kialakították a véleményüket, ez pedig egyértelmű. Látni, hogy a szocialista és a liberális szavazók is a bevándolásnak legalábbis a lelassítását, de inkább a leállítását követelik. Ez a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint azt jelenti, hogy ehhez vagy igazodnak a tradicionális pártok és meghallgatják az emebrek véleményét, vagy számolniuk kell azzal, hogy olyan eredményeket érnek el, mint amit látni ehetett a közbülső nemzeti választásokon például Olaszországban, Svédországban vagy Németországban.

Arra a kérdésre, hogy az dönti-e majd el a választást, ki tud világosabb bevándorlásellenes álláspontot képviselni, Szájer József azt mondta, hogy ez önmagában nem elég. Mint mondta, a Fidesz harmincéves veterán pártként, amely veszített és nyert is választásokat, volt ellenzékben és volt kormányon, egy dolgot megtanult: kell egy üzenet, de ez önmagában nem elég.

Az európai emberek a saját jövőjükkel nem akarnak hazardírozni, ezért az üzenet mellé az is számít, hogy azt ki modja, van-e mögötte olyan tapasztalat, amellyel ezt az üzenetet meg tudja valósítani.

Összevissza szövegelni szerinte bárki tud. Az, hogy megtudja ezt valósítani, van-e benne elég erő, kitartás, állja-e az ütéseket, van-e realitásérzéke, nem rohan-e bele fölösleges, értelmetlen dolgokba, ez mind olyen jellemző, amely megtutatja a hitelességet.

Szájer József szerint azoknak a pártoknak kedvez a mostani választás, amelyek már elég tapasztalattal rendelékeznek, amelyek már kiérleltek, van múltjuk, világos belső struktúrájuk és oda tudnak figyelni az emberekre.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Aréna előzetes - Szájer - EP választás
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018