eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Portik-ügy: ősrégi titkokra derülhet fény, sokan tarthatnak ettől - lapszemle

A Magyar Idők szerint a rendőrség már megkezdte a Portik-hangfelvételek feldolgozását. A Péncentrum.hu a végrendelet fontosságáról készített összeállítást.

A Magyar Idők cikke szerint évtizedes rejtélyeket oldhatnak fel azok a hangfelvételek, amelyeket Portik Tamás készített a megbeszéléseiről. A rendőrség már megkezdte ezek feldolgozását, és sajtóhírek szerint jó néhány politikus, üzletember, rendőr és újságíró retteg attól, hogy fény derül korábbi maffiakapcsolataira.

A Népszava arról ír, hogy több, a környéken élő településvezető attól tart: kormányközeli cégekhez kerülhetnek a balatoni vitorláskikötők. A kormány pénteki rendeletében visszavette a tulajdonos önkormányzatoknak 2008-ban 1 milliárd 420 millió forintos tőkeemelésért cserébe átadott üzletrészt. Ezzel a lépéssel az állam nagyjából egyharmados tulajdonossá válik a Balatoni Hajózási Zrt.-ben.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a belgyógyászat, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászat és az újszülött-ellátás területén a legjelentősebb az orvoshiány Magyarországon. A kap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva azt írja, hogy 2017-ben a belgyógyászatban 1661 betöltött orvosi álláshely mellett 145 állt üresen. A gyerekgyógyászatokon 1068 státuszban dolgozott orvos és 104 álláshely volt üresen. Az aneszteziológiai és az intenzív ellátásban pedig több mint 3100 betöltött állás mellett 260-ban nem volt szakszemélyzet.

A lap arról is ír, hogy új lakossági állampapírokat, a Nyugdíj-előtakarékossági Magyar Állampapírt és egy rövid futamidejű, egyszerű terméket is bevezet az Államadósság Kezelő Központ. A szakértők szerint az új nyugdíjtermék sikerét alapvetően meghatározza majd, hogy milyen adó-visszatérítési kedvezmények kapcsolódnak majd hozzá.

A Portfolio.hu összeállítást készített a győri Audi-sztrájk hátteréről, ahol az ország egyik legmagasabb bérszínvonalú vállalatánál követelnek nagyobb fizetésemelést. A gazdasági portál egy kutatóra hivatkozva azt írja: a járműiparban Anglia után Magyarországon van a legnagyobb szakadék az egy főre jutó munkateljesítmény és a javadalmazás között, ráadásul már azzal sem lehet érvelni, hogy sorban állnának a kapuban a kevesebb bért kérő munkvállalók.

A Pénzcentrum.hu a végrendelet fontosságára hívja fel a figyelmet, hangsúlyozva: nagyon kevesen írják le végakaratukat, és akik megteszik, gyakran azok is hibásan. A gazdasági portál összeszedte az öröklés kapcsán felmerülő leggyakoribb problémákat és a legfontosabb tudnivalókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×