INFORÁDIÓ 
2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

rák

adókedvezmény

salamon adrienn

Adókedvezmény jár ezek után a betegségek után

Adókedvezmény jár ezek után a betegségek után

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Bizonyos betegségek után 2019-től adókedvezmény jár; ilyen az endometriózis, a méhnyak- mell- és petefészekrák, a here- és a prosztatarák. Az adókedvezmény mértékéről és igényléséről Salamon Adrienn, az Együtt Könnyebb Női Egészség Alapítvány munkatársa, az adóváltozást kezdeményező Női Liga tagja beszélt az InfoRádiónak.

A háziorvosnál, a szakmbulancián vagy szakértő orvosnál lehet az adókedvezményre jogosító igazolást kérni, ők töltik ki a betegek állapotával kapcsolatos kérdőívet - mondta ez az InfoRádiónak Salamon Adrienn, az Együtt Könnyebb Női Egészség Alapítvány munkatársa, az adóváltozást kezdeményező Női Liga tagja.

"Az igazolás alapján kell a NAV honlapjáról letölteni a dokumentumot, ami a kedvezmény igénybevételéhez szükséges" - tette hozzá.

Az Endometriózis Magyarország blogon egyébként minden információt összegyűjtöttek az igénylésről.

Az adókedvezmény mértékéről Salamon Adrienn elmondta, az a minimálbér 5 százaléka, ami bő 7000 forint havonta. Ha valaki meggyógyul a betegségéből, arra nem tud biztosat mondani, de valószínűsíti, hogy ezek, amennyiben végleges fogyatékosságnak minősülnek, fennmaradó adókedvezmények lesznek. De erre még várják a hivatalos választ.

Az összeget havonta is meg lehet kapni és visszamenőleg is, ám mivel a NAV hivatalos állásfoglalására még várni kell bizonyos kérdésekben, az érintettektől türelmet kérnek.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Adókedvezmény jár jó néhány betegség után
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018