INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

jobbik

mi hazánk mozgalom

ellenzék

együttműködés

Se a Jobbik, se a Mi Hazánk nem akar együttműködést

Infostart

Az összellenzéki és a kisebb együttműködések lehetőségeit értékelték a pártok.

Értelmetlen és zavart okozna a Jobbik szerint az összellenzéki összefogás az európai parlamenti választásokra. Ez egy tisztán pártlistás szavazás, éppen ezért nincs is nagyon európai példa hasonló összefogásra, közös listára. "Egy széleskörű ellenzéki EP-lista bohózattá válna, hamar széthullana és csak zavart keltene. Egyedül a Fidesz érdekeit és propagandáját szolgálná" - közölték.

A pártnál leszögezték: "a Jobbik szociális néppártként nem léphet választási szövetségre Gyurcsány Ferenccel - akinek az elszámoltatását a Fidesz szabotálta el tudatosan -, de olyan politikai erőkkel sem, akik szerint a magyar férfiak nem érdemlik meg 40 év keményen ledolgozott év után a nyugdíjat vagy akik elutasítják a magyar bérek európai szintű felzárkóztatását, a béruniót".

Hozzátették: a Jobbik a többi hazai párthoz képest elsőként, már decemberben bemutatta európai választási programját, amely markáns alternatívát kínál a Fidesszel szemben.

Mi Hazánk: mindkét tömbön túl kell lépni

A Mi Hazánk Mozgalom nemzeti ellenzéki alternatívát kínál a Gyurcsány vezette balliberális tömb és magyar embereket a multiknak kiszolgáltató Orbán Fideszével szemben - jelentette ki a párt képviselői csoportjának vezetője. Szerinte akkor lehet új korszakot nyitni Magyarországon, ha mindkét tömbön túllép a közélet, ezt tűzi a zászlajára a Mi Hazánk Mozgalom. Vagyis sem Gyurcsány Ferenccel, sem Orbán Viktorra nem akarnak együttműködni.

A Mi Hazánk arra törekszik, hogy egy Gyurcsány-mentes ellenzéket hozzon létre - jelentette ki Dúró Dóra.

Beszélt arról is, hogy ugyan a "rabszolgatörvényt" családellenes jogszabálynak tartják, ám elhatárolódnak a törvény ellen tiltakozó, a DK-tól a Jobbikig számos pártot felölelő egyesült balliberális tömbtől.

Kapcsolódó hang

Dúró Dóra: nem lesz összellenzéki együttműködés
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018