eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Elmondta a miniszteri biztos, milyen lesz a három új szuperkórház - lapszemle

Cserháti Péter a Magyar Időknek beszélt az egyelőre még csak tervkoncepciók szintjén létező intézményekről. A Portfolio ír arról, hogy veszteségei miatt ultimátumot kapott a tulajdonostól a Bentley autógyár, a Népszava pedig a receptírásról szóló jogszabály változása óta tapasztaltakat elemzik.

A Népszava arról ír, hogy nem jutott el minden orvoshoz a receptfelírásról szóló jogszabály január 1-jei módosítása. Az orvos továbbra is köteles felírási igazolást vagy receptet is a beteg kezébe adni, ám az elektronikusan felírt szereket csupán a beteg válthatja ki a patikákban. A lap szerint idén már több alkalommal előfordult, hogy a hozzátartozók emiatt nem tudták kiváltani a szükséges gyógyszereket. A jogalkotónak eddig nem sikerült tisztáznia, hogy egy családtag milyen igazolással vehetné át a készítményeket.

A Magyar Időknek Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa adott interjút, aki megerősítette: tágas, barátságos, világos belső terek, egy- és kétágyas kórtermek, a jelenleginél sokkal jobb munkakörülmények jellemzik majd a három leendő budapesti szuperkórházat. A három intézményre ugyanakkor jelenleg még csak tervkoncepciók léteznek, így a pontos költségek is csak a tervdokumentáció birtokában lesznek megállapíthatók.

A Portfolio arról ír, hogy ultimátumot kapott a Bentley autógyár, amelynek veszteségei miatt a tulajdonos Volkswagen csoport felügyelőbizottságában kezd elfogyni a türelem. A konszern azt szeretné, ha a leányvállalat legkésőbb két éven belül ismét nyereséget termelne. Tavaly az első háromnegyed évben a Bentley 137 millió euród veszteséget könyvelhetett el.

A Népszava cikke szerint bár január elsejével valóban csökkent a tartós tejek bolti áfája, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ez átmeneti csökkenés lehet. A lap példaként a sertéshús 2016-os áfacsökkentését említi, amely után csökkent ugyan a hús ára, ám az alapanyagok drágulása még abban az évben visszahúzta az árakat az eredeti szintre. A tej esetében a takarmány, az ipari áram, a gázolaj és a bérköltségek növelése is befolyásoló tényező lehet.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×