INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

lapszemle

népszava

magyar idők

portfolio

Elmondta a miniszteri biztos, milyen lesz a három új szuperkórház - lapszemle

Infostart

Cserháti Péter a Magyar Időknek beszélt az egyelőre még csak tervkoncepciók szintjén létező intézményekről. A Portfolio ír arról, hogy veszteségei miatt ultimátumot kapott a tulajdonostól a Bentley autógyár, a Népszava pedig a receptírásról szóló jogszabály változása óta tapasztaltakat elemzik.

A Népszava arról ír, hogy nem jutott el minden orvoshoz a receptfelírásról szóló jogszabály január 1-jei módosítása. Az orvos továbbra is köteles felírási igazolást vagy receptet is a beteg kezébe adni, ám az elektronikusan felírt szereket csupán a beteg válthatja ki a patikákban. A lap szerint idén már több alkalommal előfordult, hogy a hozzátartozók emiatt nem tudták kiváltani a szükséges gyógyszereket. A jogalkotónak eddig nem sikerült tisztáznia, hogy egy családtag milyen igazolással vehetné át a készítményeket.

A Magyar Időknek Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa adott interjút, aki megerősítette: tágas, barátságos, világos belső terek, egy- és kétágyas kórtermek, a jelenleginél sokkal jobb munkakörülmények jellemzik majd a három leendő budapesti szuperkórházat. A három intézményre ugyanakkor jelenleg még csak tervkoncepciók léteznek, így a pontos költségek is csak a tervdokumentáció birtokában lesznek megállapíthatók.

A Portfolio arról ír, hogy ultimátumot kapott a Bentley autógyár, amelynek veszteségei miatt a tulajdonos Volkswagen csoport felügyelőbizottságában kezd elfogyni a türelem. A konszern azt szeretné, ha a leányvállalat legkésőbb két éven belül ismét nyereséget termelne. Tavaly az első háromnegyed évben a Bentley 137 millió euród veszteséget könyvelhetett el.

A Népszava cikke szerint bár január elsejével valóban csökkent a tartós tejek bolti áfája, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ez átmeneti csökkenés lehet. A lap példaként a sertéshús 2016-os áfacsökkentését említi, amely után csökkent ugyan a hús ára, ám az alapanyagok drágulása még abban az évben visszahúzta az árakat az eredeti szintre. A tej esetében a takarmány, az ipari áram, a gázolaj és a bérköltségek növelése is befolyásoló tényező lehet.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018