eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A zöldmezős beruházásként valósuló dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület 2018. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mérföldkőhöz ért a dél-budai szuperkórház beruházása

Lezárult a közbeszerzési eljárás, napokon belül kihirdetik, hogy ki tervezi az új Dél-budai Centrumkórházat - mondta az InfoRádiónak az intézmény miniszterelnöki megbízottja. Bedros J. Róbert kiemelte: a XI. kerületi Dobogón épülő komplexum előkészítése a tervek szerint halad.

Az ütemterv szerint halad a beruházás, a háttérben zajlanak a – külvilág számára kevéssé látványos – szakértői munkák. A tervpályázat már korábban lezárult, mostanra pedig lezajlott a közbeszerzés, amelyben a két nyeres pályázatot leadott tervezőiroda közül kiválasztják azt, amelyik majd elkészítheti a végleges terveket. Az eredményt hamarosan kihirdetik - mondta el az InfoRádióban Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, a dél-budai centrumkórház beruházásával kapcsolatos feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

"Elkezdődik tehát a tervezés folyamata. Ezzel párhuzamosan elindul a lőszermentesítés és a régészeti feltárás.

Maximum másfél-két év a tervezési időszak, utána pedig azonnal elkezdődik az építkezés".

Az új szuperkórházról egy újbudai esemény kapcsán derültek ki részletek. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház az Egészséges Budapest Programból (EBP) 3 milliárd forintos forráshoz jutott, amiből 2,5 milliárdot új diagnosztikai és terápiás műszerekre fordít.

Első lépésként 1,1 milliárd forintért képalkotó diagnosztikai eszközöket, ezek között CT-ket, MRI és DSA gépeket kapott

a 678 ággyal működő, éves szinten 300 ezer járó-, illetve 40 ezer fekvőbeteget ellátó kórház. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester elmondta: folyamatban van egyebek mellett a műtéti, aneszteziológiai, intenzív, terápiás ellátás teljes eszközparkjának a cseréje. A fejlesztések megalapozzák, hogy a Tétényi úti intézmény a majdani dél-budai centrumkórház társintézményeként tudjon működni - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×