eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Bukarest, 2018. március 23.Vastag hóréteg fedi az autókat Bukarestben 2018. március 23-án. Romániában az ilyenkor szokásosnál több mint tíz fokkal hidegebb idő, havazás és hófúvás miatt a fővárosra és 14 megyére narancssárga riasztást adtak ki. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: ROBERT GHEMENT

Jön a hó, ráadásul épp most özönlik el a kocsik az utakat

Zord időjárás lesz a hétvégén, ráadásul élénk forgalom is várható az ország tranzitútvonalain, ezért hasznos információkkal látta el az útra kelőket az InfoRádióban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy

most szombaton és vasárnap a főbb tranzitútvonalakon (M1-M0-M5 és M1-M0-M3) a Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

"Németországban például január 4-ig tart az oktatási szünet, így várhatóan sokan most hétvégén indulnak vissza" - tudta meg az InfoRádió Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől.

Már most azt látják, hogy

van olyan déli határátkelő, ahol egy óra a várakozási idő,

de a csúcs szombaton és vasárnap lesz. Ezért arra kérik a közlekedőket, hogy elsősorban a gyorsforgalmi úthálózaton előzetesen tájékozódjanak a helyzetről.

Ezzel gyakorlatilag egyidőben országos szintű havazás várható. Az előrejelzések alapján nyugat felől közeledik a téli csapadék péntek délutántól, és fokozatosan átterjed az ország többi részére.

Pécsi Norbert Sándor az Útinform portált ajánlja információszerzésre, itt

folyamatosan közzéteszik az aktuális baleseti információkat és a forgalomkorlátozásokat is.

A közútkezelő november óta téli üzemben működik. Ez azt jelenti, november 10-től mostanáig több mint 62 ezer tonna sót és mintegy 3,6 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munka során. Ezeket a munkákat 0-24 órás szolgálatban végzik.

A hófúvásos szakaszokra is felhívta a közlekedők figyelmét.

Ilyen lesz elsősorban Veszprém megyében a Bakony, ahol a hófúvás különleges próbatétel elé állíthatja a munkásokat, egy 60-70 km/h-s széllőkés percek alatt visszahordja az útra a havat.

Csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített kocsikkal szabad elindulni, az a megfelelő műszaki állapot mellett a téli gumi meglétét is jelenti. Teli tank, élelmiszer, takarók - ezek is szükségesek egy-egy hosszabb út esetében Pécsi szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×