eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kozma Imre: veszélyben vagyunk – hetilapszemle

A Figyelő Kozma Imrével és Földes Lászlóval, a HVG pedig Hortobágyi T. Cirillel és Várszegi Asztrikkal közöl interjút.

A Figyelő dupla számában Kozma Imrével közölnek interjút. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója a hitről és a szeretetéhségről beszél. Úgy véli, hogy „veszélyben vagyunk, mert elhittük, hogy lehet paradicsomot teremteni a Földön Isten nélkül”. A Figyelő Földes Lászlóval is készített egy beszélgetést. „Mivel nem állok be közéjük, mindkét oldal azt hiszi, hogy az ellenséghez tartozom” – mondta Hobó a lapnak.

A HVG is dupla számmal jelentkezett az év végén. A lap riporterei Hortobágyi T. Cirill új és Várszegi Asztrik korábbi pannonhalmi bencés főapáttal, valamint Fabinyi Tamással, a magyar evangélikusok elnök-püspökével beszélgettek. Az egyházi vezetők helyzetértékelése szerint „az úgynevezett kereszténydemokrata kormányzás igen távol áll a rászorulók segítését és a megbékélést hirdető krisztusi tanítástól”.

A HVG Kornai Jánossal is közöll interjút. A Harvard és a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa szerint „az autonómia százszázalékos likviditása lehetetlen; az, hogy a lehetőségekből mennyit használnak ki az emberek, rajtuk is múlik”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×