eur:
394.97
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Büntetési cédula esővédő piros tasakban egy parkolásidíj megfizetése nélkül leállított személygépkocsi szélvédőjén a belvárosban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Már csak egy ilyen szombatot kell kibírni

A közlekedésben és a parkolásban is komoly változásokat okoz az, hogy december 15-én már a második "munkás" szombatunk lesz. Cserébe január első hetének végéig már csak 11 munkanap van hátra.

A december 31-ei hétfőt most szombaton dolgozza le az ország, a jövő héttől viszont a lehető legideálisabban alakul a naptár - azok után, hogy a hónapban két "munkás" szombatot is kaptunk.

December 1-jén a 24-ei hétfőt kellett ledolgozni,

tehát a most elmúló hét már a második 6 napos munkahét az első három decemberiből. Ezt követően azonban a december 17-től 23-ig tartó hét 5, a 24-től 30-ig tartó pedig 2 munkanapos lesz, az újév első hetében pedig szintén csak 4 napot kell dolgozni, január 2. és január 5. között.

A változások természetesen érintik a magyarországi vasúti közlekedést is.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese az InfoRádiónak elmondta,

pénteken a normál hétköznapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, szombaton viszont a pénteki menetrend lesz érvényben

azok érdekében, akik szombaton dolgoznak, és ennek a rendje szerint szeretnének hazajutni.

Változik a diákigazolvánnyal nem rendelkező 26 éven aluliak utazási kedvezménye is, ők most a 33 százalékos kedvezményüket szombat délelőtt 10-től vasárnap éjfélig vehetik igénybe.

A mostani szombat tehát - akár csak a december 1-jei - hétköznapnak számít a parkolás szempontjából is, érdemes ezzel is számolni az autóval közlekedőknek.

Az adventi hétvégéken a budapesti közlekedésben is változások lesznek, ezekről a BKK honlapján lehet olvasni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×