eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Bors

460 nap után térhetett haza a hintabaleset sérültje

Egy 33 méteres eszközről esett le és szenvedett súlyos koponyasérülést. Beszélni és járni még nem tud, de emlékszik.

Bár a tragédia bekövetkezte után az orvosok közölték az édesanyával, fia nem fog életben maradni, több mint egy év küzdelem után hazatérhetett a várpalotai szörnyű kalapácshinta-baleset sérültje, Máthé Krisztofer.

Ismert, a 19 éves fiú tavaly szeptember elején szenvedett életveszélyes koponyasérülést, miután szétszakadt alatta a 33 méter magas kalapácshinta Várpalotán. Édesanyja és testvére is a hintán ültek. Veszprémben stabilizálták az állapotát, aztán Győrbe, majd Budapestre került.

A fiú mozgása kissé nehézkes, de minden végtagja mozog, a légzését pedig egy nyakán lévő szerkezet segíti. Beszélni és járni még nem tud, jelelve kommunikál, és egyre jobban emlékszik a történtekre. Nyolcan vannak testvérek, a kisebbek "Mikulás-ajándékként" fogadták bátyjuk hazatértét Hajmáskérre - olvasható a Borsban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×