eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szávay István jobbikos képviselő, a Magyar-székely összetartozás napjáról szóló javaslat egyik előterjesztője felszólal az indítvány általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lemond tisztségeiről Szávay István jobbikos politikus

Azonnali hatállyal lemond országgyűlési jegyzői és a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről Szávay István; a politikus ezt csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán.

Döntéséről már tájékoztatta Gyöngyösi Márton frakcióvezetőt, aki döntését elfogadta.

"Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam. Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért

vállalnom kell a felelősséget.

Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van" - írta.

Hozzátette: "ez egy következmények nélküli ország, de én nem akarok következmények nélküli ember lenni. A Jobbik pedig nem lehet következmények nélküli párt" - indokolta döntését.

Szávay István hangsúlyozta: az Országgyűlésben továbbra is egy olyan Magyarországért fog dolgozni, ahol mindenki, aki a nemzet bizalmából bármilyen tisztséget betölthet, szavaiért és tetteiért vállalja a felelősséget.

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×