eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
Sérült csomagolású konzervek a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hétvégén rendez gyűjtést az Élelmiszerbank

Több mint 200 szupermarketben szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank péntektől vasárnapig. A felajánlásokat a gyűjtési pontok közelében élő rászoruló családoknak juttatja el a szervezet még karácsony előtt.

Idén is megszervezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank, amely péntektől három napon keresztül várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen.

Elsősorban alapvető tartós élelmiszereket várnak az adományozóktól – mondta az InfoRádiónak Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója. Így tudják ugyanis biztosítani a rászorulóknak történő eljuttatást – tette hozzá.

Tavaly 236 tonna élelmiszer gyűlt össze a három nap alatt, ezzel 39 ezer nélkülözőnek tudtak segíteni.

A programban több mint 200 áruház vesz részt – tette hozzá Sczígel Andrea. „Nagyon sok helyen találkozhatnak majd péntek délutántól egészen vasárnap estig az Élelmiszerbankkal, és mindenhol nagyon-nagyon köszönjük előre is a vásárlóknak, hogyha felajánlanak adományokat” – emelte ki.

Az akció lebonyolításában mintegy 5000 önkéntes vesz részt, akikhez ebben az évben a Centrál Színház művészei is csatlakoztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×